Van Floris tot Rubens Meestertekeningen uit een Belgische privéverzameling

Focusentoonstelling

>

Onbekende medewerker van Pieter Coecke van Aelst, Hoofd van een man, Kartonfragment voor de “Reünie van Pompeius en Cornelia” uit de tapijtreeks “De geschiedenis van Julius Caesar”, 452 x 350 mm. Privé-collectie

De tentoonstelling toont negentig tekeningen van Hollandse en Vlaamse meesters uit de 16de en het begin van de 17de eeuw. Met veel zorg bijeengebracht door de verzamelaar, behoren deze bladen tot een van de meest boeiende en vruchtbare episodes uit de geschiedenis van de tekenkunst. 

Naast fraaie ontwerpschetsen voor prenten, schilderijen, glasramen en wandtapijten van vooraanstaande meesters zoals Frans Floris en Peter Paul Rubens, schitteren zelfstandige kunstwerken zoals de sublieme figuurstudies van Hendrick Goltzius en Cornelis De Vos of de puntgaaf verzorgde landschappen van Pieter Stevens en Adriaen Frans Boudewijns.
Veel van de tekeningen zijn nooit eerder aan het publiek voorgesteld. 

Reservatie

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel
+32 (0)2 508 32 11
info@fine-arts-museum.be

Dinsdag - vrijdag: 10 tot 17u
de kassa sluit om 16u30

Weekends: 11 tot 18u
de kassa sluit om 17u30

De musea zijn gesloten op maandag en 01/05

Tarieven
Gratis toegang bij aankoop van een ticket voor het Musée Old Masters Museum of een combiticket