Amarant

"Rik Wouters. Kleur, licht en Nel" door docent Valerie Delaey

100 jaar geleden stierf Rik Wouters (1882-1916) na een veel te kort maar intens leven. Begonnen als beeldhouwer, ontdekte de Mechelaar tijdens zijn studies in het avant-gardistische Brussel ook de kracht van licht en kleur. Hij werd als schilder de belangrijkste Brabantse fauvist. 

Lees hier verder.

Amarant biedt vorming aan over de geschiedenis en de actuele ontwikkelingen van beeldende kunst, muziek en filosofie. Hun educatief aanbod omvat cursussen, tentoonstellingsbezoeken, daguitstappen en reizen. Amarant wil de essentiële rol die kunst en filosofie spelen in zelfontplooiing en de samenleving versterken.

Tijdstip
10:15-12:45 & 14:00-16:30

Plaats
Auditorium B
Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel

Taal
Nederlands

Deelname
Inschrijvingen via 
Amarant