CROWDFUNDING Help ons een Gauguin te restaureren!

Crowdfunding

>

Primeur in België: de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België lanceren een crowdfundingoperatie voor de restauratie van een meesterwerk van Gauguin!

In 1891, tijdens zijn eerste reis naar Tahiti, schilderde Paul Gauguin het Portret van Suzanne Bambridge. Het is zijn eerste (en zeldzame) frontaal portret, dat een belangrijke plaats in zijn parcours bekleedt. Het werk is eigendom van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) sinds 1923. Het is momenteel te zien in het Fin-de-Siècle Museum. De restauratie ervan vormt al decennialang het onderwerp van talrijke studies: dit olieverfschilderij op doek is broos en beschadigd door de vele transporten, het stockeren en de weinig adequate restauraties voor de aankoop van het doek door de KMSKB. Dankzij  wetenschappelijk onderzoek (röntgenstralen, ultraviolette straling en de innovatieve multispectrale analyse) hebben onze wetenschappers de zwaktes in de verflaag nauwkeurig kunnen vastleggen. Het is hoog tijd om het kunstwerk te restaureren en het voortbestaan ervan te vrijwaren.

Schrijf mee aan de geschiedenis van de Musea en steun de restauratie van dit kunstwerk dat tot het werelderfgoed behoort! Het streefcijfer is 22.500 €. Onze genereuze sponsor, het Fonds Baillet Latour, zal elke euro verdubbelen om het nodige totaalbedrag van 45.000 € voor de volledige restauratie van het schilderij te bereiken.

DONEREN