De Poëziefabriek, een klein tijdelijk museum Tentoonstellling in het Magritte Museum

Midis de la Poésie

>

Midis de la Poésie

Na het succes van “Ceci n’est pas une poème” en “Ceci n’est pas un poème II”, vernieuwen de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België dit avontuur voor een derde versie, nog steeds in samenwerking met vzw Les Midis de la Poésie de Bruxelles en met de steun van de Engie Foundation.

Dit jaar is de “formule” een evolutie ondergaan en heet ze “De poëziefabriek, een klein tijdelijk museum”. Navitas, een sociaal restaurant, en Le Caria, een organisatie die zich inzet voor alfabetiseringsprogramma's werden begeleid door Dominique Maes, auteur en illustrator van jeugdboeken, maar bovenal ook algemeen directeur van “La Grande Droguerie Poétique, magasin de produits imaginaires”, grotendeels geïnspireerd op de universums van Magritte, Broodthaers, Duchamp…

Volgens hetzelfde principe als la Grande Droguerie Poétique (voortdurende creatie van fantastische en metaforische producten die het mogelijk maken om de levensomstandigheden van de mens aangenamer te maken door een plaats te geven aan verschillende  verlangens), vroeg Dominique Maes aan de deelnemers om hun eigen fantastische voorwerp te creëren en hun inspiratie ervoor te halen uit hun individuele ervaringen, hun persoonlijke cultuur en hun eigen levensloop. Het gaat dus zowel om geschreven poëtische werken als om de creatie van afbeeldingen, gevoed door de invloed van René Magritte.

Beide groepen genoten van een bezoek buiten de muren, van een begeleid bezoek aan het Magritte Museum en van een creatieve workshop, waarna ze het project verder uitwerkten door een reeks van 5 specifieke workshops met als kers op de taart een tentoonstelling van de voorwerpen in een van de zalen van het Magritte Museum, gratis toegankelijk voor alle bezoekers.

Openingsuren
Openingsuren van het Magritte Museum
di-vrij : 10-17u
za-zo : 11-18u

Plaats
Magritte Museum
Cinemazaal op verdiep -1
Koningsplein 1
1000 Brussel

Gratis toegang!

Organisatie
Samenwerking tussen de Midis de la Poésie en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, met de steun van Engie Foundation

Informatie
www.midisdelapoesie.be
info@fine-arts-museum.be