Nel, een zot geweld Rik Wouters tentoonstelling

Vertelvoorstelling

Nel, een zot geweld

Met Peter Theunynck bokste Lies Van Gasse een vertelvoorstelling in elkaar rond het boek Nel, een zot geweld. Het liefdesverhaal van Nel en Rik Wouters wordt op een speelse manier verteld, en deze vertelling wordt onderbroken door muziek- en geluidsfragmenten. Het geheel wordt ondersteund door live tekeningen.

Nel, de dochter van een postbode uit Koekelberg bij Brussel, wil iets maken van haar leven. Ze is gebiologeerd door de wereld van schilders en beeldhouwers, daar loopt ze Rik Wouters tegen het lijf. Rik is een jonge, talentvolle kunstenaar en Nel wordt zijn model, zijn muze en zijn vrouw. Via hem wil ze onsterfelijk worden en daar heeft ze alles voor over. Maar dan slaat het noodlot toe: de Eerste Wereldoorlog breekt uit en soldaat Wouters belandt als krijgsgevangene in Kamp Zeist in Nederland. Daar blijkt al snel dat hij kanker heeft. Rik sterft in een ziekenhuis aan de Prinsengracht in Amsterdam. Nel is nauwelijks dertig en toch is haar leven al voorbij. Nu de ogen van haar magiër gedoofd zijn, bestaat ze niet meer.

De dichter Peter Theunynck laat Nel zelf haar tragische leven vertellen in een beeldrijke, beklijvende taal. Dichter en kunstenaar Lies van Gasse brengt het verhaal in beeld. Dat levert op elke bladzijde vuurwerk op.

Reservatie

Tijdstip
Start om 15u00

1 uur