Digital Experience Forum

Focustentoonstelling

>

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, dat zijn zes musea waarin een patrimonium van meer dan 20.000 werken onderzocht, bewaard en beschermd wordt. Meesterwerken van de 15de tot de 21ste eeuw, van de Vlaamse Primitieven tot de hedendaagse kunst, getuigen er van onze geschiedenis doorheen de schilderkunst, de beeldhouw- en de tekenkunst, de videokunst en de fotografie.


De beschikbaarheid van nieuwe digitale technologieën heeft een sterke invloed op de museologie: de KMSKB wensen zich ook op dat vlak te positioneren. Na meerdere succesvolle projecten – zoals Bruegel Unseen Masterpieces in samenwerking met Google Arts & Culture – zetten ze dit proces verder met een nieuwe Digital Experience – installatie, dit maal in het Forum, het hart van de Musea.

Vier touchscreens laten u kennis maken met de collecties van de Musea via hoge resolutiebeelden, tekst en uitleg van specialisten. Deze Digital Experience zal in de toekomst verder verrijkt worden met extra werken, archiefdocumenten en video’s.

De tactiele tafel in het forum is een eerste stap binnen het project "KunstMétrod’Art" dat in oktober 2020 zijn finale zal kennen. Het project is een initiatief van Become a Friend (Vrienden van de Musea), de dienst publieksbemiddelling en het Digitaal Museum van de KMSKB.

 

 

Digital experience. Powered by Tree top, National Lottery, Become a friend

 

 

 

 

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België danken hun partners die het concept Digital Experience mogelijk maken: TreeTop, de Nationale Loterij en de Vrienden van de Musea (Become a Friend).

Taal (NL/FR/EN)

Tijdstip

Di - Vr: 10:00 - 17:00
Weekend: 11:00 - 18:00
Op 24 & 31 december: 11:00 - 14:00


Sluitingsdagen

1 & 11 november / 25 december 2017
1 & 11 januari 2018


PLAATS

Forum
Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel

Tarieven

Gratis


Informatie

info@fine-arts-museum.be