Magritte. Het surrealisme in België met Eric Rinckhout

Davidsfonds Academie

René Magritte overleed in 1967, precies vijftig jaar geleden. De beroemdste Belgische surrealistische schilder blijft verbazen door zijn bevreemdende beelden: zwevende bolhoedmannetjes, een bloedend standbeeld, vogels van wolken en van steen, en woorden, beelden en betekenissen die niet met elkaar overeenstemmen.


Wie was die geheimzinnige René Magritte? Wat wil hij ons vertellen? Was hij wel een surrealist? Wie heeft hem beïnvloed? Hoe belangrijk was zijn jeugd in Lessines en Charleroi? En waar komen zijn beelden vandaan? Eric Rinckhout neemt u mee op sleeptouw en geeft een antwoord op al deze vragen.

Reservatie verplicht

Taal (NL)

programma

10:00 onthaal
10:30 lezing Eric Rinckhout
12:30 lunch
13:30 geleid bezoek Magritte, Broodthaers en de hedendaagse kunst
15:00 koffiepauze
15:20 vrij bezoek Magritte Museum
16:50 einde programma

Onthaal

KMKSB - Forum
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel

Tarieven

Vanaf € 72

Meer informatie

Davidsfonds Academie