Krokuskriebels Puzzelen met kunst

Kids 6-12

>

Krokus Kriebels

In de prachtige inkomhal van het Museum voor Schone Kunsten staan heel wat kunstwerken van vroeger en nu. Zullen we ze samen ontdekken?

Met een doe-boekje gaan we aan het werk om de lege plekken in de plaatjes op te vullen. Zo komen we te weten wat de vreemde titel "De Bron van Inspiratie" wil zeggen, wat er in 1830 op de Grote Markt te Brussel gebeurde en hoe de vreemde monsterdiertjes van Alechinsky zijn ontstaan. We kunnen de eerste koning van België groeten, maar ook stilstaan bij het verdriet van een moeder die huilt om haar dode zoon. Natuurlijk is de puzzel pas af als we ook het stukje vinden bij een heel modern kunstwerk dat je zeker heel bijzonder zal vinden.

Vraag het doeboekje aan het onthaal.

VOOR KINDEREN VAN 6 T.E.M. 12 JAAR!

TAAL (NL)

TIJDSTIP

Di - Vr: 10:00 - 17:00
Za - Zo: 11:00 - 18:00

PLAATS

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel

TARIEVEN

gratis