Meet the curator Belofte van een gelaat: De portretkunst, van Vlaamse primitieven tot selfie

Rondleiding

Op 22 april gidst Michel Draguet, algemeen directeur van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, u doorheen de tijdelijke tentoonstelling "Belofte van een gelaat: De portretkunst, van Vlaamse primitieven tot selfie" waarvan hij de commissaris is.

De tentoonstelling "Belofte van een gelaat" vertelt de geschiedenis van meer dan zes eeuwen portretkunst aan de hand van schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en foto's uit de collecties van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, aangevuld met bruiklenen.

De tentoonstelling begint bij de geboorte van het individu in de 15e eeuw en verkent vervolgens diens vele facetten. Als uiting van macht of als introspectie; als sociale erkenning of als verzetsactie: het portret is een genre dat doorheen de eeuwen talrijke metamorfoses heeft ondergaan tot aan de praktijk van de selfie.

Bouts, Memling, Rubens, Van Dyck, Gauguin, Ensor, Chagall, Delvaux, Bacon, Tuymans, Borremans, Fabre, Vanfleteren,... In deze tentoonstelling herontdekt de bezoeker verschillende meesterwerken van de KMSKB in een nieuwe context. Oude meesters gaan in dialoog met hedendaagse creaties en beroemdheden van vroeger en nu worden op originele wijze met elkaar verbonden.

TAAL (NL)

 

TIJDSTIP

15:00-16:00
Duur 60'

Begingpunt : Forum van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

 

ONTHAAL

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel

 

TARIEVEN

normaal tarief: 13€
65+: 9€
-26 jaar: 9€
Vrienden van de Musea: 8€

 

MEER INFORMATIE

info@fine-arts-museum.be

Reservaties
reservation@fine-arts-museum.be
+ 32 (0)2 508 33 33 [di-vrij: 9u30-12u & 14u-16u]