Nocturne in het Wiertz Museum Brussels Museums Nocturnes

Nocturne

Musée Wiertz Museum

Helemaal in de sfeer van toen: een museum gewijd aan schilder, beeldhouwer en auteur Antoine Wiertz (1806- 1865), een controversiëel figuur uit de Belgische romantiek. Ontdek zijn unieke woon- en werkplaats in de Brusselse Leopoldswijk en laat je meeslepen door zijn leefwereld, zwevend tussen romantiek en schrikwekkende scènes.

 

PROGRAMMA

MEET THE CURATOR

Dominique Marechal: 17:00–20:00

GRATIS RONDLEIDINGEN

NL: 17.30 + 18.30 (VOLZET)
FR: 18.00 +19.00 (VOLZET)

Max. 20 deelnemers per rondleiding. Wij raden ten zeerste aan om op voorhand te reserveren.


BRUSSELS MUSEUMS NOCTURNES

Van 13 september tot 6 december 2018 kan je elke donderdagavond minstens 5 Brusselse musea in een andere setting verkennen. Op het programma: nieuwe expo’s, worskhops, muziek, food & drinks, exclusieve rondleidingen en meer. We beloven je een boeiende ontdekkingsreis langs ongekende museumpareltjes en charmante Brusselse wijken. De perfecte pil tegen opkomende herfstblues.

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België nemen dit jaar twee keer deel aan de nocturnes. Het Meunier Museum opent zijn deuren op donderdag 20 september, het Wiertz Museum op donderdag 11 oktober. 

TAAL (NL/FR/EN)

TIJDSTIP

17:00 - 22:00

PLAATS

Musée Wiertz Museum
Vautierstraat 62
1050 Brussel

TARIEVEN

Gratis toegang

Reservatie

Reserveren voor de gratis rondleidingen is verplicht via de KMSKB

ORGANISATIE

Brussels Museums

Koningsgalerij 15, 1000 Bruxelles
brusselsmuseumsnocturnes.be
info@brusselsmuseums.be
+32 (0) 2 512 77 80