Solo Cello Berlin 1912 -1932 Door Lode Vercampt

Muziek

Uitgaande van de werken in de tentoonstelling improviseert Lode Vercampt in de expozalen.

Lode Vercampt werd op 9-jarige leeftijd al laureaat van de wedstrijd Jeunes Talents. Hij studeerde cello aan het Gentse Conservatorium en pendelt sindsdien tussen concert- en theaterpodia.

Hij speelde en schreef muziek voor verschillende theaterproducties van onder andere Muziektheater Lod, Villanella, Kunstencentrum Vooruit, de Beursschouwburg, Het Paleis … waarvan de reisvoorstellingen hem naar diverse locaties in Amerika, Japan, Europa en Taiwan brachten.

Hij werkte freelance voor Il Novecento, de Vlaamse Opera, I Fiamminghi en Prima la Musica. Maar hij deelde ook het podium met Gorki, Jo Lemaire, Johan Verminnen en Dirk Blanchard.

Balancerend tussen klassieke muziek en vrije improvisatie speelt hij momenteel met verschillende formaties in binnen- en buitenland, onder andere met Kris Defoort, Wim Mertens, Osama Abdulrasol Quintet.

Zijn meesterlijke klassieke techniek weerhoudt hem niet avontuurlijke paden op te zoeken op zijn cello, integendeel zelfs. Dat maakt zijn stijl juist zo divers. Lode Vercampt houdt ervan de virtuoze en muzikale grenzen van zijn instrument op te zoeken en tovert steeds weer nieuwe kleuren en emoties te voorschijn.

UUR

PLAATS