Deze cursus werd geannuleerd.

"Kunst en cultuur van een rijk Afrikaans verleden" door Willie Van Peer

Mali is een magisch land. Het heeft een zeer oude, goed gedocumenteerde geschiedenis en cultuur, beginnend bij het Songhai rijk in de 7de eeuw, tot het Mande rijk in de 14de eeuw.
In deze cursus komen diverse kunstuitingen aan bod. Je ontdekt de architectuur van het land, de rijke ‘klassieke’ muziek, het eeuwenoude marionettentheater en het literaire meesterwerk Sunjata, met natuurlijk ook de meesterlijke bewerking ervan door Pieter Embrechts. We besteden daarnaast ook aandacht aan het schilderen met slijk op prachtige bogolan-doeken en de ontwikkelingen van hedendaags textieldesign.
De cursus wordt opgeluisterd met veel foto-, film- en muziekmateriaal. Het wordt een dag waarbij je het grijze Vlaanderen even vergeet, een ware onderdompeling in een wereld van warmte, kleur en vooral een wereld van verschil.

Amarant
 biedt vorming aan over de geschiedenis en de actuele ontwikkelingen van beeldende kunst, muziek en filosofie. Hun educatief aanbod omvat cursussen, tentoonstellingsbezoeken, daguitstappen en reizen. Amarant wil de essentiële rol die kunst en filosofie spelen in zelfontplooiing en de samenleving versterken.

TAAL (NL)

TIJDSTIP