Raoul De Keyser en fundamentele schilderkunst Amarant

cursus

"Ongenadig schilderen" door Kristin De Glas 

De doeken van De Keyser (1930-2012) zijn zoals de maker ervan: bescheiden. Het zijn stapstenen in een onderzoeksproces waarbij elke etappe de volgende schijnt aan te kondigen. Het resultaat is een even indrukwekkend als opvallend onopvallend oeuvre. Een weerbarstig oeuvre ook, dat de toeschouwer dwingt om met de schilder de weg af te leggen naar het altijd voorlopige resultaat. De Keyser:’ Uiteindelijk wil ik ongenadig schilderen.’
 We onderzoeken het werk van De Keyser en confronteren het met dat van andere, al even ongenadige schilders : Robert Ryman, Gerhard Richter en Luc Tuymans.


Amarant
 biedt vorming aan over de geschiedenis en de actuele ontwikkelingen van beeldende kunst, muziek en filosofie. Hun educatief aanbod omvat cursussen, tentoonstellingsbezoeken, daguitstappen en reizen. Amarant wil de essentiële rol die kunst en filosofie spelen in zelfontplooiing en de samenleving versterken.

TAAL (NL)

TIJDSTIP

10:30 - 13:00

ONTHAAL

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel
 

CONTACT & INFORMATIE

Inschrijvingen via Amarant