Amarant

"Bernard van Orley: De renaissance in Brussel" door Stefan Van Camp

Toen Dürer in 1520 de Nederlanden bezocht logeerde hij in Brussel bij Bernard van Orley, de beroemdste en meest veelzijdige kunstenaar van de stad. In eigen land is Van Orley vandaag minder bekend, maar grote musea in het buitenland zijn trots op de indrukwekkende wandtapijten geweven naar zijn kartons. Hij introduceerde de nieuwe Italiaanse stijl in de traditie van Rogier van der Weyden. Zijn grote atelier produceerde talloze geschilderde retabels en enkele van de mooiste glasramen die ons land rijk is. Als hofschilder van zowel Margaretha van Oostenrijk als van haar opvolgster Maria van Hongarije portretteerde hij een hele generatie. Zoals heel wat intellectuelen raakte ook Van Orley in de ban van het protestantisme. 

Eindelijk wordt aan deze topkunstenaar een grote tentoonstelling gewijd, een ideale gelegenheid om hem in deze nieuwe cursus te belichten.

Amarant: Art of course

Amarant biedt vorming aan over de geschiedenis en de actuele ontwikkelingen van beeldende kunst, muziek en filosofie. Hun educatief aanbod omvat cursussen, tentoonstellingsbezoeken, daguitstappen en reizen. Amarant wil de essentiële rol die kunst en filosofie spelen in zelfontplooiing en de samenleving versterken.

TAAL (NL)
TIJDSTIP

10:30 - 16:30

ONTHAAL

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel
 

Inschrijven

Inschrijvingen via Amarant

CONTACT & INFORMATIE

Amarant
info@amarant.be | 09/269.17.40
www.amarant.be