Rembrandt 350 jaar geleden gestorven Amarant

cursus

Amarant

"Rembrandt 350 jaar geleden gestorven: Een barok jaar in Nederland" door Kathleen Joris

De verjaardag van Rembrandts overlijden zal op passende wijze worden herdacht met tal van tentoonstellingen. Daarbij kan men bogen op de resultaten van het Rembrandt Research Projectdat enkele jaren geleden werd afgerond, en dat zich tot doel stelde alle werken die aan de barokkunstenaar waren toegeschreven aan een uitgebreid kunsthistorisch onderzoek te onderwerpen. Maar ondertussen zijn er toch nog enkele ‘nieuwe’ Rembrandts opgedoken !

In deze cursus besteden we eerst aandacht aan Rembrandts vroege werken: deze uit zijn Leidse periode en deze die in Amsterdam ontstonden vòòr de jaren 1650 (met onder andere de bekende ‘Nachtwacht’). Zijn latere oeuvre ontstond in een moeilijke periode, getekend door het verlies van verschillende dierbaren en door financiële tegenslagen. Toch produceerde de schilder in deze latere jaren zijn beste werk. Hij experimenteerde voluit met brede en spontane penseeltoetsen, dikke verflagen, licht en donker … en wist daarmee een sterkere emotionele diepgang en intimiteit in zijn werken te leggen. Uiteraard komen in deze cursus ook zijn tekeningen en vernieuwende etsen aan bod, en vergelijken we Rembrandt met zijn schilderende tijdgenoten.

AMARANT: ART OF COURSE

Amarant biedt vorming aan over de geschiedenis en de actuele ontwikkelingen van beeldende kunst, muziek en filosofie. Hun educatief aanbod omvat cursussen, tentoonstellingsbezoeken, daguitstappen en reizen. Amarant wil de essentiële rol die kunst en filosofie spelen in zelfontplooiing en de samenleving versterken.

TAAL (NL)
TIJDSTIP

10:30 - 13:00
U kan deze cursus ook bijwonen op 22.03 en 29.03

ONTHAAL

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel

INSCHRIJVEN

Inschrijvingen via Amarant

CONTACT & INFORMATIE

Amarant 
info@amarant.be | 09/269.17.40
www.amarant.be