Open Monumentendagen Wiertz Museum | Meunier Museum | Forum | Hotel "Gresham"

Gratis toegang

>

Op 14 en 15 september 2019 nemen de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België deel aan de "Open monumentendagen" in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Tijdens deze editie, met als thema “Een plaats voor kunst”, worden kunstenaarsateliers extra belicht. Daarom zijn het Wiertz Museum en het Meunier Museum uitzonderlijk het hele weekend open.

Antoine Wiertz (1806-1865), rebelse schilder, beeldhouwer en schrijver, tekende voor zichzelf deze unieke werkplek, die nu zijn kunst herbergt. Het Musée Wiertz Museum dompelt u onder in de authentieke sfeer van deze uitzonderlijke atelierwoning, die enkele jaren geleden werd gerestaureerd.

De atelierwoning van schilder, beeldhouwer en tekenaar Constantin Meunier werd ontworpen door architect Ernest Delune en huist vandaag meer dan 700 werken. Het Musée Meunier Museum volgt de evolutie van de meester tussen 1875 en 1905. Zijn werken hadden een enorme invloed op zijn tijd en werden bewonderd door de grootste kunstenaars uit de moderne kunstgeschiedenis, waaronder Rodin en Van Gogh.

Op de Kunstberg kan het publiek de monumentale hal ("Forum") – ontworpen door Alphonse Balat – alsook de weelderige Art Nouveau-ingang "Gresham" bewonderen.

tijdstip

11:00 - 18:00

locatie

Musée Meunier Museum
Abdijstraat 59
1050 Brussel

Musée Wiertz Museum
Vautierstraat 62
1050 Brussel

KMSKB – Forum
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel

KMSKB – Ingang "Gresham"
Koningsplein 3
1000 Brussel

TARIef

Gratis toegang

CONTACT & INFORMATie

http://www.heritagedays.brussels/
jdp-omd@urban.brussels

Infopunt Open Monumentendagen: Sint-Gorikshallen
Sint-Goriksplein
1000 Brussel
(13.09 > 15.09 | 10u - 19u)