Performance bij een meesterwerk van Dalí Door La Sombre Compagnie

Dans

In het hart van de tentoonstelling, bij een van de meest emblematische schilderijen van Salvador Dalí De bekoring van Sint-Antonius, brengt Quentin Chaveriat een voorstelling geïnspireerd door Butô, de Japanse dans van de duisternis.

Quentin jongleert zijn studies kunstgeschiedenis met zijn passie voor theater en dans. Hij reisde al meermaals naar Japan voor opleidingen en om zijn werk te tonen.

Zijn performance – gekenmerkt door de poëzie van de traagheid, op het randje van de trance – weerspiegelt het idee van de metamorfose, waarop surrealistische kunstenaars zo dol zijn. "Sommige beelden kunnen niet uit het geheugen gewist worden. De redenen zijn mysterieus, ongrijpbaar; als een barricade die in de verte verstikt is. Ze dringen onbewust door tot in het bloed, nemen bezit van het lichaam en verschijnen als eeuwige littekens op de huid. De surrealistische stroming is een dwangmatige producent van ‘vampierbeelden’; niemand die Salvador Dalí's De bekoring van Sint-Antonius heeft gezien, zal het snel vergeten. Een performer breekt de barrière van het doek: hij betreedt diens universum en belichaamt diens personages. Een groteske en surrealistische metamorfose tussen de stigma's van de bekoring. » – Quentin Chaveriat

TIJDSTIP

14:00 / 15:00 / 16:00 / 17:00 - 20'

 

 ONTHAAL

Tentoonstelling Dalí & Magritte

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Regentschapsstraat 3

1000 Brussel

 

TARIEVEN

Gratis toegang met een tentoonstellingsticket

 

CONTACT & INFORMATIE

 myriam.dom@fine-arts-museum.be

T +32 (0)2 508 33 51

 

Zonder reservatie