Deepsketch

In de tentoonstelling "Pierre Alechinsky: Carta Canta", kunnen bezoekers dankzij een digitale zoekmachine de verzameling al tekenend verkennen.

Ze worden uitgenodigd zelf te schetsen op een scherm in de tentoonstelling om zo de collectie te ontdekken. De zoekmachine gaat vervolgens, met de hulp van kunstmatige intelligentie, op zoek naar het werk van Alechinsky dat het meest lijkt op de tekening van de bezoeker. Tekenen en spontaniteit staan centraal in het werk van de kunstenaar, en geven dan ook vorm aan deze digitale bezoekerservaring. Het belooft een dynamische en interactieve ontmoeting met de collectie.
 

De Universiteit van Bergen - Institut Numediart ontwikkelde het prototype (Deepsketch). De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België bedanken Thierry Dutoit en zijn team, Stéphane Dupont, Fabien Grisard, Omar Seddati, Virginie Vandenbulcke, voor hun medewerking.