Special Day Dotremont Geschiedenis en poëzie houden woord!

Poëtische performance, rondleiding, workshop, tatoeagesessie...

Poëtische tatoeagesessies, slam-poetry, rondleidingen, poëtische en muzikale performances, workshops, grafische live-sessies, workshop striptekenen… Een creatieve en leerrijke namiddag, huidgevoelig, in het teken van lijnen, woorden en geschiedenis, te midden van de tentoonstellingen De moord op Marat en Christian Dotremont, schilder-schrijver.

In het kader van de tentoonstellingen De moord op Marat en Christian Dotremont, schilder-schrijver organiseren de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in samenwerking met de Midis de la poésie een reeks activiteiten waarin de zeggingskracht van woorden en de grafische vrijheden van poëzie-schrijven centraal staan.

Met (getatoeëerde) schrijfsters Lisette Lombé en Mel Moya, met kunstenaars Jean-Luc Moerman en PAROLE, tatoeëerder Laura Peters, dichter en straatmuzikant Geert Viaene, studenten van 75 (ESA) en Arno Vanheule (KUL). 

Het PROGRAMMa in detail - expo DOTREMONT

Voor het programma van de activiteiten georganiseerd in het kader van de tentoonstelling Marat, klik hier

 

(1.&4) Christian Dotremont sur la digue d’Ostende,  photos extraites de Digue , 1959 © Oscar Schellekens ; (2) PAROLE © Myriam Rispens ;(3) © Geert Viaene

MUURFRESCO Work In PROGRESS > doorlopend
Woorden schrijven alsof ze bewegen
Zoveel meer dan mezelf (…) 
De studenten van 75 (ESA) onder leiding van kunstenaar PAROLE realiseren in de tentoonstelling en voor onze ogen een fresco geïnspireerd door de grafische experimenten van Christian Dotremont. Vrije toegang op vertoon van een ticket voor de expo. 

TATOEAGE-SESSIES > doorlopend
(…) Opdat zelfs al het geschrevene
nog beweegt in onze blik
(Dotremont)
Deze studenten realiseren niet-blijvende tatoeages op basis van fragmenten uit de logogrammen of citaten van de Belgische schilder-schrijver. Van papierkorrel tot huidcel krijgt de inkt vorm en komt tot leven. Een hoopvolle reis vol poëzie waarbij “het schrift een hartig woordje meespreekt”. Vrije toegang op vertoon van een ticket voor de expo. 

MUSEUM IN DIALOOG (NL) > 15:00
Muzikale en poëtische performance in de tentoonstelling door dichter-straatmuzikant Geert Viaene in het kader van Museum in dialoog. Vrije toegang op vertoon van een ticket voor de expo. 

WORKSHOPS > doorlopend
Lever je over aan de techniek van het logogram op magisch papier dat de sporen van je dichterlijke uitspattingen doet verschijnen en verdwijnen. Vrije toegang op vertoon van een ticket voor de expo. 

RONDLEIDING (jongeren en volwassenen) FR/NL > 15:00
Rondleiding in de tentoonstelling. Reservatie verplicht. Koop uw ticket hier.  

 

In samenwerking met les Midis de la poésie, LE 75 (ESA) en met de steun van la Fédération Wallonie-Bruxelles

 

TALEN (FR/NL)
 
DUUR

14:00 > 18:00

 
AFSPRAAK

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (afspraak in het Forum)
Regentschapsstraat 3 - 1000 Brussel
Personen met beperkte mobiliteit - Regentschapsstraat 1A

 

TARIEVEN & RESERVATIE

Voor de activiteiten die gratis toegangelijk zijn op vertoon van een ticket voor de expo, koop uw ticket hier

Rondleiding (FR & NL) - 15:00 - 16€ / 12€ RESERVATIE

Als u ook de tentoonstelling Marat wil bezoeken en als u aan de activiteiten die gratis toegankelijk zijn op vertoon van een ticket voor de expo wil deelnemen , moet u ter plaatse een toeslag van 5€ betalen.  
 
MEER INFORMATIE 

reservation@fine-arts-museum.be
T + 32(0)2 508 33 33
Dinsdag, donderdag & vrijdag: 10:00 - 12:00 / 14:30 - 16:00