Special Day Marat Geschiedenis en poëzie houden woord!

Poëtische performance, tatoeagesessie, workshop striptekenen...

Poëtische tatoeagesessies, slam-poetry, rondleidingen, poëtische en muzikale performances, workshops, grafische live-sessies, workshop striptekenen… Een creatieve en leerrijke namiddag, huidgevoelig, in het teken van lijnen, woorden en geschiedenis, te midden van de tentoonstellingen De moord op Marat en Christian Dotremont, schilder-schrijver.

In het kader van de tentoonstellingen De moord op Marat en Christian Dotremont, schilder-schrijver organiseren de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in samenwerking met de Midis de la poésie een reeks activiteiten waarin de zeggingskracht van woorden en de grafische vrijheden van poëzie-schrijven centraal staan.

Met (getatoeëerde) schrijfsters Lisette Lombé en Mel Moya, met kunstenaars Jean-Luc Moerman en PAROLE, tatoeëerder Laura Peters, dichter en straatmuzikant Geert Viaene, studenten van 75 (ESA) en Arno Vanheule (KUL). 

Het PROGRAMMa in detail - marat

Voor het programma van de activiteiten georganiseerd in het kader van de tentoonstelling Dotremont, klik hier


(1)Jean-Luc Moerman, La Mort de Marat, 2021, impression Chromalux © Courtesy of the Artist (2) Lisette Lombé ©Gilles Fischer, (3) ©Mel Moya, (4) © Jean-Luc Moerman

Privé collectie.

Welke rol speelt het woord in Davids ‘Moord op Marat ? Zijn pen en inkt geduchte wapens? Kan geschiedenis beschreven en herschreven worden? Wat is er te zien onder de huid van dit meesterwerk? Hoe gaan hedendaagse kunstenaars om met dit schilderij?

>  14:00 – 15:00
Performance Slam-Poetry (FR) in de Rubenszaal, met (getatoeëerde) schrijfsters Lisette Lombé en Mel Moya 
Grafische live-performance
door (getatoeëerde) kunstenaar Jean-Luc Moerman
Tarieven: 16€ / 12€ (Vrienden van de KMSK, senioren) / 8€ (werklozen, studenten). Reservatie verplicht. Koop uw ticket hier.  

WORKSHOP STRIPTEKENEN > doorlopend
En wat indien de geschiedenis net iets anders was verlopen? Kruip in de huid van personages Charlotte Corday en Jean-Paul Marat. Verbeeld je hun laatste woorden tijdens deze episode van de Franse Revolutie door de tekstballonnen in te vullen van een stripverhaal dat speciaal voor de expo werd ontwikkeld door Arno Vanheule. Vrije toegang bij aankoop van een ticket voor de expo. 

TATTOOSTORY 
Voor het eerst in het museum biedt tatoeëerder Laura Peters je een echte tattoo-sessie aan in de Bernheim zaal tegenover de video-installatie van Robert (Bob) Wilson, The Death of Marat, belichaamd door Lady Gaga. Een historisch moment! Beperkt aantal plaatsen: neem deel aan onze social media wedstrijd en probeer uw tattoo te winnen!

 

In samenwerking met les Midis de la poésie, LE 75 (ESA) en met de steun van la Fédération Wallonie-Bruxelles

 

TALEN (FR/NL)
 
DUUR

14:00 > 18:00

 
AFSPRAAK

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (afspraak in het Forum)
Regentschapsstraat 3 - 1000 Brussel
Personen met beperkte mobiliteit - Regentschapsstraat 1A

 

TARIEVEN & RESERVATIE

Voor de activiteiten die gratis toegangelijk zijn op vertoon van een ticket voor de expo, koop uw ticket hier

Performance SLAM-POETRY (FR) - 14:00 - 16€ / 12€ / 8€ RESERVATIE

Het ticket geeft ook toegang tot een aantal activiteiten die geoganiseerd zijn in het kader van de Special Day Dotremont: muurfresco, tatoeage-sessie & workshop. Als u de tentoonstelling Dotremont wil bezoeken , moet u ter plaatse een toeslag van 5€ betalen.  

 

MEER INFORMATIE 

reservation@fine-arts-museum.be
T + 32(0)2 508 33 33
Dinsdag, donderdag & vrijdag: 10:00 - 12:00 / 14:30 - 16:00