Masterclass rond ’De moord op Marat’ van Jacques Louis David door Marianne Knop

Lezing & rondleiding voor volwassenen

De expo ‘Marat en co’ biedt een nooit eerder geziene benadering van Davids werk door een combinatie van historische, wetenschappelijke en hedendaagse inzichten.

 

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België bezitten sinds 1893 het meesterwerk "De moord op Marat" (1793) van Jacques Louis David.

De expo ‘Marat en co’ biedt een nooit eerder geziene benadering van Davids werk door een combinatie van historische, wetenschappelijke en hedendaagse inzichten. In deze masterclass belicht Marianne Knop, verbonden aan het KMSKB, tijdens de lezing en aansluitende rondleiding verschillende invalshoeken die je in staat stellen Davids werk op een nieuwe manier te begrijpen.

Er worden ook hedendaagse interpretaties getoond van kunstenaars als Thomas Houseago, Gavin Turk, Jean-Luc Moerman, of een werk van Rachel Labastie, die de focus verlegt van Marat naar Charlotte Corday, de afwezige protagonist in Davids voorstelling. 

 

In samenwerking met Amarant

Amarant organiseert cursussen over de geschiedenis van de schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur, over klassieke muziek en opera en over filosofie. Je leert de belangrijkste kenmerken van diverse kunststromingen te herkennen, waardoor je het werk van kunstenaars beter zal begrijpen en waarderen. Wat je gezien moet hebben zeggen we niet, wel waar je kan naar kijken en waarom!

RESERVATIE

 

TAAL (NL)
 
TIJDSTIP

10:30 > 13:00 (lezing in Auditorium B van het KMSKB) 
14:00 > 15:30 (rondleiding in de tentoonstelling ‘Marat en Co’) 

 

ONTHAAL

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel

TARIEVEN

€37: niet-ledentarief
€33: ledentarief 
€7: sociaal tarief

De deelnameprijs voor deze masterclass omvat de lezing en rondleiding met Marianne Knop en de inkomprijs voor de tentoonstelling.