Masterclass rond ’Picasso en de abstractie' VOLZET

Lezing & bezoek voor volwassenen

In samenwerking met het Musée national Picasso-Paris wijden de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België een tentoonstelling aan Pablo Picasso.

Picasso’s relatie met de abstracte kunst wordt belicht aan de hand van meer dan honderdtwintig werken. De tentoonstelling toont de eerste kubistische experimenten van 1907, uitgevoerd in de marge van Les Demoiselles d'Avignon, tot zijn latere werk op de grens van de Action Painting. Het kunstenaarsatelier als laboratorium vormt een ander belangrijk thema dat wordt uitgewerkt aan de hand van verschillende reeksen tekeningen en prenten.

In het auditorium van de Koninklijke Musea gaan we dieper in op de verschillende thema’s van de tentoonstelling. We nemen de experimenten van Picasso als uitgangspunt zoals de relatie figuur-achtergrond, fragmentatie van het beeldvlak en het spel met de materie. Daarbij verbinden we kunsttheoretische inzichten aan concrete voorbeelden. Zo heb je de ideale voorbereiding om individueel en op eigen tempo de tentoonstelling te bezoeken.

In samenwerking met Amarant

Amarant organiseert cursussen over de geschiedenis van de schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur, over klassieke muziek en opera en over filosofie. Je leert de belangrijkste kenmerken van diverse kunststromingen te herkennen, waardoor je het werk van kunstenaars beter zal begrijpen en waarderen. Wat je gezien moet hebben zeggen we niet, wel waar je kan naar kijken en waarom!

RESERVATIE

TAAL (NL)

TIJDSTIP

10:30 > 13:00 (lezing in Auditorium B van het KMSKB)
14:00 > einduur naar keuze: individeel bezoek aan de tentoonstelling

ONTHAAL

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

TARIEVEN

€37: niet-ledentarief
€33: ledentarief
€25: sociaal tarief

De deelnameprijs omvat de lezing en het inkomticket voor de tentoonstelling’ Picasso en de abstractie’.