Alle families welkom in het museum! Families met kinderen met een beperking weten niet of ze welkom zijn in het museum. Hier wil Krokuskriebels graag verandering in brengen, stap voor stap. Daarom organiseren heel wat musea deze editie inclusieve activiteiten.

Tijdens de krokusvakantie (van vrijdag 18 tot en met zondag 26 februari), ben je welkom in 90 musea, verspreid over Vlaanderen en Brussel. Speciaal voor jouw familie bedachten zij meer dan 150 activiteiten voor groot en klein. Zoek, ontdek, doe, maak… samen! De activiteiten zijn op maat van baby’s, peuters, kleuters, 6-10-jarigen en tieners tot en met 14 jaar. Leden van de Gezinsbond genieten van een mooie korting! Veel krokuskriebelsplezier!

 

PROGRAMMA IN ONZE MUSEA

De liefde in de kunst 

Niet alleen liedjes bezingen de liefde. Ook ontelbare kunstwerken tonen dat we niet zonder de liefde kunnen. We gaan op zoek naar Cupido, de god van de liefde. We luisteren naar straffe verhalen uit de Bijbel en de mythologie. We tekenen ook zelf en vinden misschien wel onze droomprins of prinses!

Op dinsdag 21 februari om 14u 

Doelgroep: families met kinderen van 8 tot 14 jaar, verstandelijke en fysieke beperking

De liefde in de kunst | Krokuskriebels

Kijken zoals René Magritte 

Verbeeld je een nieuwe wereld waarin werkelijk alles mogelijk is! We laten ons betoveren door de  denkwereld van René Magritte. We trakteren jullie op een gevarieerde rondleiding met volgende ingrediënten: vreemde verhalen, de zoektocht naar je lievelingswerk, kleine spelopdrachten,.... We zetten het kijken om in doen en eindigen in het atelier. 

Op woensdag 22 februari om 10u30 

Doelgroep: families met kinderen van 8 tot 14 jaar, verstandelijke en fysieke beperking

Kijken zoals René Magritte (rondleiding en atelier) | Krokuskriebels

Op reis! 

We gaan op reis in het fin-de-siècle museum! We nemen een tijdmachine en reizen meer dan honderd jaar terug in de tijd! We zomeren wat na aan de Bretoense kust, trekken naar Marokko en komen tot rust aan de kant van een tennisveld. We maken hierbij gebruik van reliëfplaten- en tekeningen, audiobeschrijvingen, muziek. Neem alvast jullie zonnebril en vakantiepet mee!

Op donderdag 23 februari om 11u 

Maximum vijf families met kinderen met een visuele beperking, per kind maximum twee volwassenen.

Op reis! | Krokuskriebels

TAAL (NL)
 
TIJDSTIP

11:00 - 12:30

ONTHAAL

Afspraak : Forum van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel
(Voor mensen met beperkte mobiliteit : Regentschapsstraat 1A)

TARIEVEN

Kinderen tot 14 jaar: gratis 
Volwassenen : 10€/8€ (leden Gezinsbond)
Korting voor begeleider van bezoeker met een beperking

 

MEER INFORMATIE & RESERVATIE

museumopmaat@fine-arts-museum.be