Op zondag 16 april nemen acteur Koen Van Impe en kunsthistorica Marianne Knop je mee in de denkwereld van schrijver Maurice Maeterlinck en beeldend kunstenaar Léon Spilliaert.

Vanaf zijn eerste werken liet Spilliaert zich inspireren door de melancholische visie van Maeterlinck waarvan hij een aantal publicaties verluchtte in opdracht van uitgever Edmond Deman voor wie hij van 1903 tot 1904 werkte. Tijdens deze voorstelling laten de acteur en kunsthistorica woord en beeld versmelten tot een intiem verhaal waarin schoonheid de existentiële tragiek smartelijk omhelst.

 

Koen Van Impe studeerde theater aan het Conservatorium van Antwerpen en speelde enkele jaren bij de Blauwe Maandag Compagnie. Sinds 1990 is hij freelance acteur bij diverse gezelschappen. Hij geniet zowel van theater, musical, film en televisiewerk en houdt van gevarieerde rollen. Zo speelde hij Frank 'n Furter in The Rocky Horror Show, George Nowack in She Loves Me, King Arthur in Spamalot, Max Bialystock in The Producers, George in La Cage aux Folles, en Kapitein Von Trapp in The Sound of Music. 

 

Tickets

 

TAAL (NL)
 
TIJDSTIP

15:30 - 16:30

ONTHAAL

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België - Auditorium B 
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel

 

TARIeven

€ 10 / € 8 (Vrienden van de Musea, senioren, werklozen)
Gratis toegang voor studenten - 26 (enkel met geldige studentenkaart - verplichte reservatie via ons online reservatiesysteem)
Het ticket voor de voordracht geeft geen toegang tot de tentoonstelling maar wel het recht op een ticket aan een gereduceerd tarief.

 

RESERVATIE VERPLICHT

reservation@fine-arts-museum.be
+ 32 (0)2 508 33 33