Zomerstage voor kinderen (NL) Water, lucht, aarde en vuur… De natuur in de schilderkunst!

Kinderstage (8-12) met Beau Vermote

>

Het hele jaar door organiseert de dienst publieksbemiddeling van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België kinderstages van twee of drie dagen. 

Aan de hand van verschillende thema’s en creatieve activiteiten ontdekken we op een interactieve manier de boeiende wereld van de kunst. We verkennen het Old Masters Museum, het Fin-de-Siècle Museum, het Magritte Museum en de tijdelijke tentoonstellingen.

 

PROGRAMMA

Zomervakantie: woensdag 5, donderdag 6 en vrijdag 7 juli 2023

Open je ogen en je oren! We gaan op zoek naar de vier oerelementen in de collecties en de tentoonstellingen van het museum!

We kijken naar de schilderijen van oude meesters. Ook de Belgische hedendaagse kunstenaar Johan Van Mullem nodigt ons uit om zijn innerlijke en gekleurde landschappen te ontdekken. Zo maken we een fikse wandeling doorheen een landschap van verf!

In het atelier doen we beroep op onze creativiteit en ons gevoel ! We spelen met verf, pastel en schaar om water, lucht, aarde en vuur te laten dansen op papier!

 

PRAKTISCHE ORGANISATIE

  • De stage begint om 10u en eindigt om 16u.
  • Opvang voorzien tussen 9u15 en 10u en van 16u tot 16u45.
  • Tussen 9u15 en 10u worden de kinderen opgevangen aan de Museumstraat 9 (zij-ingang van het museum). Vanaf 10u worden de kinderen onthaald in het forum van het museum (Regentschapsstraat 3).
  • Vergeet je picknick niet!
  • Denk aan gemakkelijke speelkledij die vuil mag worden. Voorzie ook aangepaste kledij afhankelijk van het weer. Tijdens het middaguur gaan we naar buiten.
  • Na 16u verzamelen we in de onthaalruimte van de dienst publieksbemiddeling (te bereiken via de centrale ingang aan de Regentschapsstraat).
  • Gelieve ook de toelating in te vullen voor het nemen van foto’s tijdens de stage.

 

VOOR KINDEREN VAN 8 T.E.M. 12 JAAR

TAAL (NL)

TIJDSTIP

10:00 - 16:00
Opvang vanaf 9:15 (Museumstraat 9)
Opvang tot 16:45 (Regentschapsstraat 3)

PLAATS

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel

TARIEF

€95 voor 3 dagen

INFORMATIE & RESERVATIE

Reservatie verplicht: reservatie@fine-arts-museum.be met vermelding van de naam en de voornaam van het kind, de leeftijd, het thuisadres alsook een telefoonnummer

Informatie: T + 32(0)2 508 33 33 (dinsdag - vrijdag: van 09:00 tot 12:00)