Fine Podcasts

Fine Arts Belgium brengt kunstgeschiedenis tot in je oren. Ontspan en geniet van kunstzinnige inzichten van het meest bezochte museum in België!

 

Léon Spilliaert. De vroege jaren 

De dienst publieksbemidddeling, in samenwerking met Amusea, bieden u een reeks intimistische podcasts aan gewijd aan Léon Spilliaert. De woorden doen je verdwijnen in stranden van pastel en zeeën van inkt. 

Ontdek de podcasts hier

 

 

Musée en dialogue/Museum in dialoog 

Een reeks podcasts, gemaakt in samenwerking met vzw De Veerman, bieden een nieuw kijk op een selectie schilderijen uit het Old Masters Museum. 

Kan het museum een plek voor ontmoeting en dialoog zijn voor een zeer divers publiek? Museum in Dialoog is een gezamenlijk initiatief van de Evens Foundation en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in samenwerking met FMDO vzw. Vertrekkende van de vraag ‘Het museum als plek voor ontmoeting en dialoog?’, werd een groep bezoekers van verschillende geografische, culturele en maatschappelijke komaf uitgenodigd om in gesprek te gaan.
Het project beantwoordt aan de doelstelling van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België om in de vele huidige debatten aandacht te blijven hebben voor het begrip diversiteit, alsook om te onderzoeken of en hoe kunstwerken en musea ontmoeting en dialoog kunnen stimuleren. Als resultaat vier boeiende podcasts!

 

Slow Art Day

Hypnotische podcasts - ontdek de podcasts hier