Kids & Family

"Een Family Friendly Museum!"
Verhaaltochten, interactieve of "filosofische" parcours, kinderenstages, creatieve ruimtes in het hart van de tentoonstellingen om met het hele gezin te verkennen... Plezier voor jong en oud!

vakantie STAGES voor kinderen

voor jouw kind tussen 8 en 12 jaar! 

Ontdek onze creatieve stages in het museum tijdens de schoolvakanties! 

Kinderen gaan creatief aan de slag met penselen en potloden en ontdekken spelenderwijs de grote kunstenaars en topstukken uit de museumcollectie. Dankzij onze inspirerende begeleiders ontwikkelen ze hun verbeelding en worden alle zintuigen geprikkeld. De kinderen ontplooien hun creativiteit door middel van tekeningen, collages, bezoeken, spelletjes en vele andere boeiende activiteiten.

 

TALEN: NL - FR
info & reservation: 

reservatie@fine-arts-museum.be

 

Old Masters Museum

Destination Bruegel
FAMILIEPARCOURS DOORHEEN HET OLD MASTERS MUSEUMS

Ga met jong en oud op zwerftocht door het Museum. Volg de route op de kaart langs kunstwerken en doe-opdrachten om je bestemming te bereiken: Bruegel!

Wegens de coronamaatregelen, werd het parcours herwerkt naar een ervaring die volledig corona-proof is. Download hieronder uw parcours, print het uit en neem het mee naar het museum!

TALEN: NL - FR  / PRIJS:  gratis
Download hier uw parcours: Destination Bruegel


Magritte Museum

AUDIOGIDS KINDEREN

Aan de hand van een grappig en boeiend gesprek tussen een kind en René Magritte, leren kinderen (6-12 jaar) een dertigtal werken en documenten uit de collectie kennen.

    

TALEN: NL - FR - EN - DE- IT  / PRIJS:  € 4
EDUCATIEVE BRONNEN

AUDIOGIDS JONGEREN

De jongeren (12-18 jaar) ontdekken op een sensoriële en toegankelijke filosofische wijze een twintigtal werken uit de collectie.


TALEN: NL - FR - EN - DE- IT  / PRIJS:  € 4
EDUCATIEVE BRONNEN
Aangeboden door Maecenas Circle in samenwerking met de dienst Publieksbemiddeling,  met de vriendelijke toestemming van Charly Herscovici, Stichting Magritte