Bronnen

MUSEUM IN DIALOGUE

Museum in Dialoog/Musée en Dialogue is a joint initiative of the Evens Foundation and the Royal Museums of Fine Arts of Belgium in collaboration with FMDO vzw and a group of interested visitors, to explore if and how museums and their collections can foster encounter and dialogue. 

Museum in Dialogue

through art we care

Op 28 februari 2019 organiseerden IN/FINITY (TOPAZ), VUB en KMSKB (Museum op Maat/Museum sur Mesure) een internationale conferentie over innovatieve en inclusieve praktijken in de kunst- en gezondheidzorg. Na een overzicht van de huidige stand van zaken, werden de meest prangende vragen besproken met professionals aan de hand van een reeks dialoogtafels. Deze publicatie bevat een samenvatting van de belangrijkste resultaten van deze discussies.

Samenvatting presentaties (EN)Samenvatting dialoogtafel (EN)  Vade mecum equinox

Dit document is bedoeld als handleiding voor educatieve medewerkers in musea en in andere culturele instellingen die hun collectie van schilderijen, tekeningen of etsen toegankelijk willen maken voor personen met een visuele beperking.

Vade Mecum (NL)

Je ziet altijd meer

Samen met het Brusselse Centrum voor Basiseducatie Brusselleer en de uitgeverij Wablieft, presenteren we de gloednieuwe publicatie "Je ziet altijd meer". Dit kunstboek, volledig op maat van laaggeletterde (jong)volwassenen, neemt je mee op sleeptouw langs werken uit de KMSKB.
Ontdek hier meer over het boek en lees alvast een eerste vlot toegankelijke tekst over een topwerk van de Belgische, surrealistische kunstenaar René Magritte, Het Rijk der Lichten.

ONTDEK HET BOEK