Individuele bezoekers Museum op Maat

Het Magrittemuseum wordt opgefrist. Van 14 tot 30 maart 2023 zijn er geen Magritterondleidingen en ateliers mogelijk. We verwelkomen jullie graag 31 maart 2023 om Magritte te (her)ontdekken via een ruime selectie van zijn werk. 

Reliëfplaten met audiobeschrijvingen in het Fin-de-Siècle Museum

Bezoekers met een visuele beperking kunnen in familieverband of met vrienden een toegankelijk parcours bezoeken in de collecties van het Fin-de-Siècle Museum (1868-1914).

Zeven meesterwerken verspreid over de niveaus -5 tot -8 kunnen beluisterd worden met audiodescriptie. Naast de werken vindt u de reliëfplaten in braille.

U kunt de audiodescriptie beluisteren met een QR-code (op de tafel, onder de beschrijving van het werk) of met een audiogids beschikbaar aan de kassa.

U vindt de besproken schilderijen terug op een reliëfplan aan het begin van het Fin-de-Siècle parcours, op niveau -5. Een tweede plan bevindt zich een verdieping lager, op niveau -6, tegenover de trappenhal en de lift (Tactiel parcours).

U mag de eerste audiobeschrijvingen alvast hier ontdekken !

Met de steun van de heer en mevrouw Bernard DARTY

AUDIODESCRIPTIES IN HET MAGRITTE MUSEUM

Een selectie van 10 werken laat u de collectie van het Magritte museum ontdekken.

Volg de audiobeschrijvingen en wandel langs de verschillende schilderijen. Laat jullie meeslepen door de mysterieuze en poëtische sfeer van het surrealisme.

De audiogidsen zijn beschikbaar aan de kassa van het Magritte museum of aan de infobalie in de centrale hal van het museum.

Ontdek hier de audiobeschrijving van een van de beroemdste schilderijen van René Magritte:


In samenwerking met

Met de steun van de Koning Boudewijnstichting

RONDLEIDINGEN VOOR BEZOEKERS MET EEN VISUELE BEPERKING

Wilt u graag meer weten en deelnemen aan een geleid bezoek? Raadpleeg de activiteiten van de Koninklijke Musea in onze agenda of contacteer ons rechtstreeks museumopmaat@fine-arts-museum.be.

VISIOGIDS: MAGRITTE MUSEUM

FR - NL – EN

21 meesterwerken van Magritte worden besproken op 5 digitale tabletten, uit te lenen aan de desk met de audio- en visiogidsen.

 

SLOW ART

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, het rusthuis Ter Ursulinen en het centrum voor basiseducatie Brusselleer brengen een gloednieuwe reeks podcasts uit. Twee schilderijen uit het Brusselse Museum vormen het vertrekpunt van een boeiende dialoog tussen de rusthuisbewoners en de cursisten Nederlands. Slow art en intergenerationele levensbeschouwing maken deze podcasts uniek. Ontdek ze hier!

ACCES & GO

Wil je individueel deelnemen aan een van onze activiteiten en wordt je graag begeleid door een vrijwilliger? Wij zijn partner van AccessAndGo – ABP vzw: contacteer hen via mail loisir@accessandgo-abp.be of telefonisch: +32 471 08 81 42.