Museum op Maat: individuele bezoekers

VOOR PERSONEN MET EEN VISUELE BEPERKING

RONDLEIDINGEN

Regelmatig worden er aangepaste rondleidingen georganiseerd. Raadpleeg de data in onze agenda of contacteer ons rechtstreeks via museumopmaat@fine-arts-museum.be.

AUDIODESCRIPTIES IN HET MAGRITTE MUSEUM

Een selectie van tien werken laat jullie de collectie van het Magritte museum ontdekken.

Volg de audiobeschrijvingen en wandel langs de verschillende schilderijen. Laat jullie meeslepen door de mysterieuze en poëtische sfeer van het surrealisme.

De audiogidsen zijn beschikbaar aan de infobalie in de centrale hal van het museum.

Ontdek hier de audiobeschrijving van een van de beroemdste schilderijen van René Magritte:


In samenwerking met

Met de steun van de Koning Boudewijnstichting.

AUDIODESCRIPTIES IN HET FIN-DE-Siècle museum

Het Fin-de-Siècle museum is tijdelijk gesloten, toch blijft de collectie toegankelijk. Via audiobeschrijvingen van zeven emblematische schilderijen kan u zich onderdompelen in de wereld van het Belgische Fin-de-Siècle. Via deze link kan u de beschrijvingen ontdekken.

In samenwerking met 

Met de steun van de heer en mevrouw Bernard DARTY

 

VISIOGIDS: MAGRITTE MUSEUM

FR - NL - EN

21 meesterwerken van Magritte worden besproken op zes digitale tablets, uit te lenen aan de desk met de audio- en visiogidsen.

 

 

SLOW ART

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, het woonzorgcentrum Ter Ursulinen en het centrum voor basiseducatie Brusselleer brengen een gloednieuwe reeks podcasts uit. Twee schilderijen uit het Brusselse Museum vormen het vertrekpunt van een boeiende dialoog tussen de rusthuisbewoners en de cursisten Nederlands. Slow art en intergenerationele levensbeschouwing maken deze podcasts uniek. Ontdek ze hier!

 

ACCESS & GO

Wil je individueel deelnemen aan een van onze activiteiten en wordt je graag begeleid door een vrijwilliger? Wij zijn partner van AccessAndGo – ABP vzw: contacteer hen via mail info@accessandgo-abp.be of telefonisch: +32 2 772 18 95.