Musicorum: voor muziekliefhebbers

Gepubliceerd op 31.05.2022

GRATIS MIDDAGCONCERTEN GEDURENDE DE HELE ZOMER!

Onder het voorzitterschap van Prins Amaury de Merode, organiseert het Centre d’Oeuvres de Merode van 1 juli tot 26 augustus 2022 een vernieuwde editie van het “Miniemenfestival”. Omgedoopt tot “MUSICORUM”, vindt deze reeks zomerconcerten plaats in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB). Tijdens de zomer kunnen muziekliefhebbers iedere middag van dinsdag tot vrijdag van 12u15 tot 13u00 (behalve in op feestdagen) een concert bijwonen in het Auditorium Philippe Roberts-Jones (vrije toegang). Er worden meer dan 12.000 deelnemers verwacht.

MUSICORUM (vroegere “Miniemenfestival”) organiseert al sinds vele jaren klassieke muziekconcerten in het hart van Brussel met een brede waaier aan samenstellingen en genres: solisten en orkest, kamermuziek, instrumenten en zang,....

Grote internationale artiesten, trouw aan de geest van het festival, versterken elk jaar het festivalprogramma. Naast de maestri, treden jonge virtuoze musici op in originele programma's.

Dit alles maakt van het Festival een bijzonder en uniek evenement!
Net als in de tijd van 1986 waarin pastoor Jacques Van der Biest het Festival creëerde, is de toegang tot de concerten voor het hele publiek gratis.

Het MUSICORUM Festival loopt van 1 juli tot 26 augustus (behalve in het weekend en op feestdagen) van 12u15 tot 13u00, in het Auditorium 490 Philippe Roberts-Jones van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, bereikbaar via het Museumplein of de Regentschapsstraat 3, 1000 Brussel.

De toegang tot alle de concerten is volledig gratis. Ontdek het programma hier:

Programma 2022


In artistieke samenwerking met de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België.