Publicatie van een nieuw open access tijdschrift over Van Dyck en Jordaens

Gepubliceerd op 30.07.2021

Het Jordaens Van Dyck Panel Paintings Project (afgekort VDPPP) kondigt de publicatie aan van een nieuw ‘open-access Journal’ of tijdschrift, gewijd aan de schilderijen op paneel van de beroemde Vlaamse kunstenaars Jacques Jordaens (1593-1678) en Antoon van Dyck (1599-1641). Een serie van vier afleveringen zal de verreikende resultaten bekend maken van dit internationale en multi-disciplinaire wetenschappelijke project.

 

De  fraai geïllustreerde eerste aflevering is nu vrij toegankelijk online en is ook beschikbaar als ‘print on demand’ tegen kostprijs via de website jordaensvandyck.org/journal. Deze publicatie gaat gepaard met de online lancering van de Overzichtscatalogi van de door het project onderzochte paneelschilderijen van Van Dyck and Jordaens. Dit  geheel wordt nog uitgebreid met meer dan 500 hoge resolutie afbeeldingen met inbegrip van  multi-disciplinair onderzoeksgegevens  over meer dan  250 paneelschilderijen. Het tijdschrift en de uitgebreide website  jordaensvandyck.org/journal zijn zo opgevat dat ze fungeren als elkaar aanvullende bronnen.  

Dit ‘Jordaens Van Dyck Journal ‘is mogelijk gemaakt door het Fonds Baillet Latour met ondersteuning van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en van de Universiteit Amsterdam.