Rousseau" album van James Ensor. Resultaten van de crowdfunding met KBR

Gepubliceerd op 21.06.2024

De crowdfundingcampagne heeft €16.260 opgebracht!

De crowdfunding voor de restauratie van het Rousseau-album heeft € 16.260 opgebracht!

 

Bedankt!

Dankzij uw ongelooflijke vrijgevigheid hebben de KBR en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België het doel van 15.000 € bereikt voor de restauratie van het tekenalbum van James Ensor.

Samen willen we onze dankbaarheid uiten aan iedereen die aan deze inzamelactie heeft deelgenomen. Een warm dankjewel aan Maison Hannon, die ervoor heeft gekozen om de opbrengst van hun verjaardagsweekend van 1 juni te doneren. Een mooi gebaar van solidariteit ten opzichte van culturele projecten gesteund door andere actoren.

 

Tweede leven

Het album met tekeningen en brieven die werden geïllustreerd door Ensor, samengesteld door zijn goede vriendin Mariette Rousseau, zal een tweede leven krijgen. Het verslechterde snel door de zuurgraad van het papier, de kwetsbaarheid van de zijden bladen en de slijtage van de binding. Dankzij jullie vele donaties begint er een nieuw hoofdstuk voor dit album, bedankt!

 

 KBR en MRBAB: samen werken aan conservering

De KBR voert in samenwerking met de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMMAB) deze noodzakelijke restauratie uit. Uw financiële steun zal een gespecialiseerde restaurateur in staat stellen om dit complexe project uit te voeren, dat het volgende omvat :
- de behandeling van het gelijmde papier: opnieuw hechten, herstellen, afvlakken en een barrière creëren tegen zuurmigratie
- Consolidatie van het bindwerk en opnieuw vastzetten van de handtekeningen
- Volledige documentatie van de uitgevoerde behandelingen
Hartelijk dank!
Nogmaals hartelijk dank voor uw vrijgevigheid en inzet voor het behoud van ons cultureel erfgoed. We kijken ernaar uit om de voortgang van dit spannende project met jullie te delen!

 

Foto:

Tekening van James Ensor uit het album met tekeningen en geïllustreerde brieven bekend als het "Rousseau-album", 1883. Collectie van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. © KBR