Tentoonstelling "Verwondering" in het Koninklijk Paleis

Gepubliceerd op 20.07.2018

Wetenschap en Cultuur in het Koninklijk Paleis

Van 22 juli tot 2 september gaat in het Koninklijk Paleis te Brussel de dertiende editie van Wetenschap en Cultuur op het Paleis door. In die context organiseren de FOD Kanselarij van de Eerste Minister, de POD Wetenschapsbeleid (BELSPO) en de federale wetenschappelijke instellingen (FWI's) de tentoonstelling 'Verwondering' die toegankelijk is voor het grote publiek en die het federale culturele en wetenschappelijke erfgoed in de kijker zet met een rijkelijke selectie van voorwerpen en kunstwerken, waarbij soms erg uiteenlopende disciplines samenvloeien.


'Verwondering', in goede banen geleid door het Federale Wetenschapsbeleid, is een van BELSPO'S voornaamste opdrachten: het Belgische en internationale publiek bewust maken van onderzoeksactiviteiten en hen tegelijkertijd de rijkdom laten ontdekken van het federale erfgoed dat in de federale wetenschappelijke instellingen wordt bewaard. Wetenschap en cultuur ontmoeten elkaar rond het thema van verwondering, door middel van een originele selectie van kunstwerken, wetenschappelijke instrumenten of duizelingwekkende natuurverschijnselen, waarvan de studie of het ontstaan voortkomt uit de verwondering van kunstenaars of wetenschappers die uiting geven aan hun visie op de wereld en hun verlangen om de wereld te begrijpen.

 

In de tentoonstelling zijn twee werken uit de KMSKB-collecties te zien: het schilderij Weerkaatsingen van Baron Eugène Laermans en de sculptuur Lux 11 van Nicolas Schöffer.

 

Meer weten