FABRITIUS

FABRITIUS [Fine Arts BRussels InTernet & Intranet USers] is de online database van de collecties van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België.

Deze catalogus bevat schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen, prenten, foto’s, drukwerk, installaties, wandtapijten en decoratieve kunstvoorwerpen uit de collectie van het Musée Old Masters Museum, het Musée Modern Museum, het Musée Magritte Museum, het Musée Wiertzmuseum, het Musée Meuniermuseum en het Musée Museum Fin-de-Siècle, met uitzondering van de in depot gegeven collectie Gillion-Crowet, die in de LOANA-database werd opgenomen (LOANed Artworks).

Op dit ogenblik kunnen meer dan 10.000 geïllustreerde records geraadpleegd worden op de museumwebsite of via FABRITIUS. Met de interface van FABRITIUS kan echter ook aanvullende informatie worden opgevraagd, zoals onder meer de precieze plaats van de werken in de museumzalen.

Indien u wenst te weten of een bepaald kunstwerk in onze museumzalen hangt, kunt u de naam van de kunstenaar invoeren en via het tabblad "locatie" en het museum dat u wilt bezoeken selecteren.