DIGIT Digitaliseringsprogramma van het Federaal Wetenschapsbeleid (BELSPO)

2005 > 2024

Het plan voor de digitalisering van het cultureel en wetenschappelijk erfgoed van de Federale Wetenschappelijke Instellingen maakt deel uit van het huidige digitaliseringsprogramma DIGIT, dat zich momenteel in de vierde fase bevindt.

 

Het DIGIT-programma is bedoeld om het enorme Belgische federale erfgoed dat verspreid is over de grote musea, bibliotheken, onderzoeksinstituten, archieven, foto-, audio- en visuele archieven van België, te digitaliseren. Het programma is ontworpen om de volledige digitaliseringscyclus te dekken: digitalisering, bewaring en hergebruik.
 

Financiering: BELSPO

Partners: Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis / Koninklijke Musea voor Schone Kunsten België / Koninklijk Instituut voor Cultureel Erfgoed / Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen / Koninklijk Museum van Centraal-Afrika / Koninklijk Archieven van België / Koninklijke Bibliotheek België / Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie / Koninklijk Meteorologisch Instituut / Koninklijke Sterrenwacht van België en Planetarium / Koninklijk Belgisch Filmarchief.