Kids & family

Audiogids voor Kinderen | Magritte Museum

Aan de hand van een grappig en boeiend gesprek tussen een jonge bezoekster en René Magritte, leren kinderen een dertigtal werken en documenten uit de collectie van het Magritte Museum kennen.

van 6 tot 11 jaar

beluister de audiogids

Een kunstenaar, een uitdaging!

Ontdek samen met je familie, de wereld van de kunstenaar en één van zijn kunstwerken. We vertrekken hierbij van een kleur of een techniek. Enkele woorden volstaan. Het kijken primeert. Met verbeelding en enthousiasme op de eerste plaats!
Ga de uitdaging aan! Volg de instructies en maak je eigen kunstwerk! Jouw beurt om te spelen! Aarzel niet om je kunstwerk met ons te delen.

Rood / stilleven Blauw / landschap GroeN / metamorfose Oranje / markttafereel
 

PhiloStory

Ontdek de meesterwerken van het museum aan de hand van grote vragen over verbeelding, rechtvaardigheid, intelligentie, oorlog, geluk, geloof, natuur, dood, naakt en kunst.

Pierre Bonnard
PhiloStory is gebasseerd op het boek "File au musée", het resultaat van een samenwerking tussen de Dienst Cultuurbemiddeling van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en het tijdschrift Philéas & Autobule. Meer informatie
Met de steun van Become a Friend, dankzij het Fonds Boël, en het Centre d'Action Laïque.

creatieve workshops

Vind je innerlijke kunstenaar met onze creatieve video-workshops gebaseerd op de collecties.

Ontdek onze video-workshops

René Magritte: maak je eigen WORKSHOP

Al spelend de kunst van René Magritte ontdekken! In deze documenten vind je tal van ideeën om je eigen surrealistische creaties te maken.
Achtergronden (PDF) In te kleuren (PDF)  Knip knip (PDF) Reclame (PDF) Wordt vervolgd... (PDF)