Video's


Artsy speed date!

Wil je graag eens wat dieper in een kunstwerk duiken, maar heb je weinig tijd? Ga op speeddate met de leden van ons museumteam. In minder dan 3 minuten delen zij hun visie op een meesterwerk: een ideale moment zelfs voor de drukste onder ons!

Ontdek de afspeellijst

fine arts At home

De Musea nodigen zichzelf uit bij u thuis en helpen u  de isolatie, video per video, eventjes te ontsnappen!

ontdek de afspeellijst

be modern

Parallel aan de tentoonstelling "Be Modern", benaderen we moderne en hedendaagse kunst vanuit verschillende hoeken. Aan de hand van een reeks vragen, confronteren we de kunstwerken zowel met de actualiteit als met artistieke traditie, met een soms onverwachte dialoog als resultaat. Curatoren, conservatoren, kunsthistorici, maar ook gewone mensen van alle leeftijden en horizonnen delen hun visie op onze collecties!

Met de steun van Visit.Brussels en Belspo

Ontdek de afspeellijst

FINE ARTS & HUMAN RIGHTS

Ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, hebben de KMSKB en de Amnesty International samen een mensenrechtenparcours uitgestippeld doorheen het hart van de collecties van de musea. In 12 video's gaan kunsthistorici en mensenrechtenexperts met elkaar en de kunstwerken in dialoog.

ONTDEK DE HELE AFSPEELLIJST

Broodje Brussel digitaal

Broodje Brussel gaat digitaal. Corona, weet je wel. Onze gidsen nemen je online mee doorheen onze collecties en bespreken aan de hand van één thema verschillende kunstwerken!

 

ONTDEK DE AFSPEELLIJST

BESLOTEN BEZOEKEN

Michel Draguet, algemeen directeur van de KMSKB, neemt je bijna dagelijks mee naar de zalen en achter de schermen van het museum. Breng met hem een bezoek aan Bosch, Bruegel, Rubens, Khnopff, Ensor, Rops, Magritte, Alechinsky, ...

Met de steun van Become A Friend

ONTDEK DE HELE AFSPEELLIJST

Bruegel. Unseen Masterpieces

Bruegel. Unseen Masterpieces onthult de verborgen geheimen van de kunstwerken van Pieter Bruegel de Oude († Brussel, 1569) aan een wereldwijd publiek. Elk van zijn composities een veelheid aan eigenaardige personages, verhaaltjes binnen de geschiedenis, meesterwerkjes die stuk voor stuk het ontdekken waard zijn. Bruegel. Unseen Masterpieces is een innovatieve project van Google Cultural Institute en de grote internationale musea.

Ontdek de hele afspeellijst

Visiogidsen Musée Magritte Museum

De visiogidsen van het Magritte Museum stellen 21 werken van Magritte voor in de Belgisch-Franse gebarentaal (LSFB), de Vlaamse gebarentaal (VGT) en de internationale gebarentaal (ISL).

Vlaamse Gebarentaal Langue des Signes de Belgique Francophone International Sign

2050. A BRIEF HISTORY OF THE FUTURE

Schilderijen, sculpturen, foto’s, video’s, installaties en digitale kunst; meer dan 70 hedendaagse kunstwerken ondervragen onze toekomst tot aan de horizon van 2050. De tentoonstelling binnen de KMSKB, in samenwerking met het Louvre, kaartte grote maatschappelijke thema’s aan zoals overconsumptie, mondiale conflicten, de uitputting van natuurlijke grondstoffen, sociale en economische ongelijkheden of de mutatie van de mens.

ONTDEK DE HELE AFSPEELLIJST

CONSTANTIN MEUNIER RETROSPECTIVE

Internationaal staat Meunier bekend om de introductie van industriearbeiders, dok- en mijnwerkers in de beeldende kunst, als iconen van de moderniteit. Meuniers visie is er een vol mededogen, onlosmakelijk verbonden met de industriële, sociale en politieke ontwikkelingen in België op het eind van de 19de eeuw. De retrospectieve in de KMSKB bood een gevarieerd overzicht van het volledige werk van de kunstenaar. 

ONTDEK DE HELE AFSPEELLIJST
Logo MediaPat long

MEDIAPAT

MediaPat is een website die ontwikkeld werd door de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, met de hulp van de POD Wetenschapsbeleid (Belspo). Via filmpjes toont MediaPat de activiteiten van de verschillende federale, wetenschappelijke instellingen. 

Ontdek Mediapat