Pronk met een Bruegel, Rubens of van Gogh in je interieur op het unieke scherm van lifestyle TV The Frame Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België voegen topverzameling schilderijen toe aan The Frame Art Store

Gepubliceerd op 09.07.2019

Diegem, 9 juli 2019 – De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) maken 22 topstukken beschikbaar op de Samsung Art Store voor The Frame. Pak in je woonkamer uit met de bekendste meesters uit de grootste Belgische kunstcollectie door hun iconische creaties te laten verschijnen op The Frame. Die discrete lifestyle TV van Samsung tovert zichzelf om tot jouw favoriete kunstwerk als hij uitstaat en integreert zich zo naadloos in je woonkamer.

Momenteel zijn er al ruim 1.200 werken van wereldvermaarde kunstcollecties zoals het Museo del Prado, Van Gogh Museum, Tate, Albertina en vele anderen beschikbaar op The Frame Art Store*. Deze zomer kunnen kunstliefhebbers 22 meesterwerken extra laten schitteren op hun unieke The Frame, aangepast aan hun interieur. De KMSKB-collectie is de grootste van het land en de geselecteerde topstukken voor The Frame Art Store overbruggen een periode vanaf de 15de eeuw tot vandaag. ‘Het is de droom van ieder museum om kunst zo dicht mogelijk bij het publiek te brengen en de passie en kennis wereldwijd te delen’, lichtIsabelle Vanhoonacker, directrice Publieksdiensten bij de KMSKB, trots toe. Dankzij The Frame van Samsung gaat deze droom in vervulling.’

Je kan nu een oude meester in huis halen met schilderijen van onder andere Rogier van der Weyden, Pieter I Bruegel en Peter Paul Rubens. Ben je eerder een fan van moderne kunst? Dan kan je je hart ophalen met stukken van onder meer Vincent van Gogh, Georges Seurat en Fernand Khnopff. Dankzij de uitgebreide mix van genres en thema’s, vind je gegarandeerd een kunstwerk dat past bij jouw smaak en interieur. Bovendien kan je verschillende schilderijen om de beurt in je woonkamer laten schitteren met een roulatiesysteem.  

Met The Frame 2019 past Samsung een mouw aan het huzarenstukje om je TV vlekkeloos te laten matchen met je zorgvuldig uitgekozen fauteuil, tijdloze meubelstukken en fancy fotokaders. ‘De standaard televisie en zijn zwarte scherm passen niet in een designerplaatje’, vertelt Johan Van Campenhout, Product Manager Lifestyle TV bij Samsung Electronics Benelux. ‘Met The Frame integreer je een minder prominent aanwezige TV naadloos in de rest van je interieur. Het uitgeschakelde scherm schakelt automatisch over naar een kunstwerk of je favoriete foto. Met een verwisselbare kader, beschikbaar in 4 kleuren, wordt The Frame perfect gematcht met de rest van je interieur. We zijn fier dat we de eerste Belgische topcollectie kunstwerken van de KMSKB hieraan kunnen toevoegen. Hun rijke collectie past perfect in het rijtje van het Museo del Prado, Van Gogh Museum, Tate, Albertina en anderen waar Samsung eerder een samenwerking voor The Frame Art Store mee aanging. Dankzij onze samenwerking brengen we via ons globaal platform de geselecteerde werken in woonkamers over heel de wereld. Iedereen die van kunst houdt – niet enkel interieurliefhebbers – komen zo aan hun trekken met The Frame.

The Frame is een perfecte combinatie van een unieke kunstbeleving en uitstekende beeldkwaliteit dankzij QLED-technologie. Bovendien zijn de kabels handig verborgen zodat ze niet de aandacht trekken en is de TV tegen de muur monteren een fluitje van een cent. 

 

Je kan vanaf juli op de Samsung Art Store uit de volgende grootmeesters kiezen van de KMSKB-collectie:   

-          Rogier van der Weyden, Piëta, ca. 1441

-          Hans Memling, De marteling van de heilige Sebastiaan, ca. 1475

-          Zuid-Nederlandse school, Rotsachtige baai met de heilige Christoffel, ca. 1530

-          Pieter I Bruegel, De val van de opstandige engelen, 1562

-          Pieter I Bruegel, De volkstelling te Bethlehem, 1566

-          Peter Paul Rubens, Vier studies van het hoofd van een Moor, z.d.

-          Frans Hals, Kinderen uit de familie van Campen met een bokkenwagen. Fragment, ca. 1623-1625

-          Jan I Brueghel, Dorpelingen op weg naar de markt, z.d.

-          Jacques Jordaens, De koning drinkt, z.d.

-          Jan van Goyen, Gezicht op Dordrecht vanuit de Dordtse Kil, 1653

-          Ludolf Backhuysen, Schip in een storm nabij een bergachtige kust, ca. 1670-1675

-          Carlo Maratta, Apollo achtervolgt Daphne, 1681

-          Jacques-Louis David, De moord op Marat, 1793

-          Gustaf Wappers, Tafereel van de Septemberdagen 1830 op de Grote Markt te Brussel, 1835

-          Louis Artan de Saint-Martin, Het wrak, 1871

-          Henri de Braekeleer, De man aan het venster, ca. 1873-1876

-          Guillaume Vogels, De sneeuw, avond, ca. 1883

-          Vincent van Gogh, Zeegezicht te Saintes-Maries-de-la-Mer, 1888

-          Georges Seurat, De Seine bij de Grande-Jatte, 1888

-          Fernand Khnopff, Memories (Lawn tennis), 1889

-          Fernand Khnopff, Liefkozingen, 1896

-          Théo van Rysselberghe, De wandeling, 1901

 

The Frame 2019 is beschikbaar in de maten 43, 49, 55 en 65 inch. De verkoopadviesprijzen bedragen respectievelijk € 1299,-, € 1599,-, € 1999,- en € 2499,-.
*The Frame Art store is een betalende abonnementsformule waarmee je voor €4,99 per maand onbeperkt toegang krijgt tot meer dan 1.200 wereldberoemde kunstwerken.

 

 

Over Samsung Electronics

Samsung Electronics Co., Ltd. inspireert de wereld en geeft onze toekomst vorm met innovatieve ideeën en technologieën. Het bedrijf herdefinieert de wereld van televisies, smartphones, wearables, tablets, digitale toepassingen, netwerksystemen, opslag, system LSI, halfgeleiders en LED-oplossingen. Om meer te ontdekken of de laatste nieuwtjes, artikels en persmaterialen te lezen, bezoek de Samsung Newsroom via https://news.samsung.com/be/ en onze blog Explore https://www.samsung.com/be/explore/.

 

Over de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België bewaren de belangrijkste verzameling beeldende kunsten van het land. Aan de hand van schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken vertellen meer dan 20.000 werken en 6 musea er onze geschiedenis, van de 15de tot 21ste eeuw.
Deze parel van de Belgische culturele instellingen omvat verschillende collecties: het Musée Old Masters Museum, het Musée Modern Museum, het Musée Wiertz Museum,het Musée Meunier Museum, het Musée Magritte Museum en het nieuwe Musée Fin-de-Siècle Museum.