14-18. Rupture or Continuity? 14-18. Breuk of continuïteit?

Focustentoonstelling - Digital Experience

>

14 -18 / Rupture or Continuity

De Belgische kunst is in volle bloei aan het begin van de 20ste eeuw. De Eerste Wereldoorlog en hiermee samenhangend de bezetting, de gruwelen van de veldslagen en de ballingschap van meer dan een miljoen Belgen hebben ingrijpende gevolgen voor de kunstproductie van het land. Niemand blijft onverschillig bij de schokkende oorlogsgebeurtenissen. Sommigen bouwen hun eigen stijl uit, anderen daarentegen veranderen radicaal.

 

Doorheen de collectie van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België speurt de tentoonstelling 14-18, Rupture or Continuity? (14-18. Breuk of continuïteit?) veranderingen en constanten van de Belgische kunst tussen 1910-1925 op. Kunstenaars en invloedrijke kunststromingen zoals het expressionisme van Constant Permeke, het futurisme van Jules Schmalzigaug of ook nog het neoplasticisme van Jozef Peeters hangen hier zij aan zij en dompelen de bezoeker onder in deze artistiek rijke en politiek verwarrende periode.

Digital Experience, de volledig nieuwe multimediacilinder, plaatst de werken in een interactieve context. Aan de hand van historische documenten, video’s, audiovisuele fragmenten en reproducties van werken biedt deze innovatieve installatie een globaal beeld van de artistieke productie in België tijdens de ‘Groote Oorlog’.

Digital experience powered by Tree top National lottery Become a friend

 

 

 

 

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België wensen hun partners te bedanken die dit concept mogelijk maakten: TreeTop, de Nationale Loterij en de Vrienden van het Museum (Become a Friend).
In het concept Digital Experience werden de virtuele tentoonstellingen die in de tentoonstellingsruimte geprojecteerd worden, ontwikkeld in het kader van het Europees project Creative Europe
SHAREX.

 
COLLOQUIUM

In het kader van de tentoonstelling, vindt ook een internationaal colloquium (24 & 25.11.2016) plaats over deze Belgische artistieke pluraliteit, met de Eerste Wereldoorlog als achtergrond.

Verplicht te reserveren voor 15 november

 

Gratis rondleidingen voor scholen

We geven 100 gratis rondleidingen weg in deze tentoonstelling aan scholen secundair en hoger onderwijs! Schrijf je hier in

Praktische informatie

Adres

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Zaal PATIO
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel
+32 (0)2 508 32 11
info@fine-arts-museum.be

Openingsuren

Dinsdag - tot en met vrijdag: 10:00 - 17:00
Weekend: 11:00 - 18:00

De kassa’s sluiten om 16:30 tijdens de week en om 17:30 tijdens het weekend

De musea zijn gesloten op maandag, op 01/11, 11/11, 25/12, 1/01 en de 2de donderdag van januari.
Op 24 en 31 december sluiten de Musea om 14:00

 

Tarieven

Gratis toegang bij aankoop van een ticket voor het Musée Oldmasters Museum of een combiticket (te verkrijgen via de ticketbalie of online)

PARTNERS BOZAR & ING

Op vertoon van je ticket 14-18. Rupture or Continuity? krijg je 2 euro korting op de tentoonstellingstickets van onze partners (hieronder) en omgekeerd.
Bozar Brussel: The Power of the Avant-Garde. Now and Then

ING Art Center: Guggenheim. Full Abstraction