BE MODERN UITVERKOCHT

Tentoonstelling

>

BE MODERN

Met de tentoonstelling BE MODERN zetten de KMSKB de collectie moderne en hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland in de kijker. Een selectie van een 150-tal schilderijen, sculpturen, werken op papier, installaties en moving images schetst het wervelend avontuur van de moderne beeldende kunst.

De bloemlezing is even divers en rijk als de verzameling zelf en biedt een chronologisch overzicht aan de hand van drie wisselende thema's. Vrijheid en experiment vormen de verbindende sleutelconcepten. Een eerste focus in de selectie is gericht op de emancipatie van lijn en kleur en de ontwikkelingen naar een radicaal abstracte beeldende taal. Een tweede is georiënteerd op vrij materiaalgebruik, de wijzigende rol van het object en het perspectief van de conceptuele kunst. Tenslotte gaat de aandacht naar de veranderende verhoudingen tussen mens en wereld in de twintigste eeuw en de existentiële vragen die hiermee gepaard gaan. Visueel dynamisch nodigt deze opstelling uit tot een nieuwe kijk op de collecties, een wisselende blik op zowel de grote namen van het internationale modernisme als haar Belgische vertegenwoordigers.

Een aanvullend luik – opgesteld in Patio+2 – toont de esthetische omwenteling die de Amerikaanse minimalistische beweging teweegbracht. Dit deel van de tentoonstelling laat ook drie uitzonderlijke werken van de kunstenaar Frank Stella (geb. 1936) zien uit een privéverzameling. Ook Bill Viola's "Purification" - een indrukwekkende video-installatie in de vorm van een tweeluik - wordt (apart) tentoongesteld in de Berheimzaal. [Met de steun van blackflag]

Op niveau -3 gaat de aandacht uit naar recente aanwinsten waarvan het merendeel voor het eerst aan het publiek wordt getoond: Roger Ballen, Georges Meurant, Chéri Samba, Agnès Guillaume, Rinus van de Velde, Emmanuel Van der Auwera,...

 

 

BE MODERN: een videoreeks

Parallel aan de tentoonstelling "Be Modern", benaderen we moderne en hedendaagse kunst vanuit verschillende hoeken. Aan de hand van een reeks vragen, confronteren we de kunstwerken zowel met de actualiteit als met artistieke traditie, met een soms onverwachte dialoog als resultaat. Curatoren, conservatoren, kunsthistorici, maar ook gewone mensen van alle leeftijden en horizonnen delen hun visie op onze collecties!

Met de steun van Visit.Brussels en Belspo

ONTDEK DE AFSPEELLIJST

Praktische informatie

Adres

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel
MAIL  / +32 (0)2 508 32 11

Openingsuren

Di - Vrij: 10:00 - 17:00
Weekend: 11:00 - 18:00

De kassa's sluiten een half uur voor sluitingstijd.
Op 24 en 31 december sluiten de Musea om 14:00

Sold Out

SLUITINGSDAGEN

Maandag
+ 25 december | 1 januari

 

Be Modern Discovery ticket

NMBS-SNCB, logoBezoek de tentoonstelling BE MODERN met de trein! Reserveer online uw toegangsticket met NMBS-code en krijg 50% korting op een Discovery Ticket H/T naar Brussel-Centraal. 
meer info
 

 

Met de steun van

 

 

Tarieven

INDIVIDUELE BEZOEKERS

 
Volwassene € 10,00
Senior (+65 jaar) € 8,00
Student (-26 jaar) € 3,00
Persoon met een beperking / begeleider € 3,00
Onderwijzend personeel  € 3,00
Kind (-19 jaar)  € 0,00
Pers  € 0,00
Vrienden van de KMSKB / ICOM € 0,00
Personen die recht hebben op een gratis ticket (vb.Jongeren/ICOM/journalist/...) of een specifieke reductie, dienen steeds in het bezit te zijn van de nodige documentatie en zich voor de aankoop van hun ticket te wenden tot onze ticketing dienst. 

RONDLEIDINGEN

Lager onderwijs

1u30 | 15 lln. max + 1 gratis begeleider

RESERVEER
€ 105 (€ 115 in WE) (toegang inbegrepen)
Secundair en hoger onderwijs

1u30 | 15 lln. max + 1 gratis begeleider

RESERVEER
€ 105 (€ 115 in WE) (toegang inbegrepen)
Culturele groepen en VOLWASSENEN

1u30 | max 15 pers.

RESERVEER
€ 180 (€ 200 in WE)
(toegang inbegrepen)                            

Toeslag van € 12,5 per gidsprestatie in een vreemde taal (EN-IT-ES-EL-RU-JA)