EUROPALIA Sporen van moderniteit

Tentoonstelling

>

EUROPALIA Trains & Tracks

In 2021 worden een heleboel verjaardagen rond treinen gevierd: een mooie aanleiding voor EUROPALIA om een festival te wijden aan een uitvinding die de wereld danig veranderde. EUROPALIA Trains & Tracks start vanuit de impact van de trein op de maatschappij - zowel gisteren als vandaag -  en werkt in verschillende artistieke disciplines rond hedendaagse thema’s als mobiliteit, duurzaamheid, technologie en tijd.

Vanaf de jaren 20 van de 19de eeuw en de aanleg van de eerste spoorlijnen in Groot-Brittannië wordt de trein als nieuw vervoersmiddel een inspiratiebron voor kunstenaars. De trein introduceert een steeds veranderend landschap en oefent zo een grote invloed uit op de verdere evolutie van de schilderkunst.

De hoofdtentoonstelling van EUROPALIA 2021, die in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België wordt gepresenteerd, is gewijd aan het thema van de trein en de invloed ervan op de moderne artistieke creatie, van impressionisme tot surrealisme.

Meer informatie volgt binnenkort.

Praktische informatie

Adres

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel
MAIL  / +32 (0)2 508 32 11

Openingsuren

Di- Vrij: 10:00 - 17:00
Weekend: 11:00 - 18:00

De kassa's sluiten een half uur voor sluitingstijd.
Op 24 en 31 december sluiten de Musea om 14:00

SLUITINGSDAGEN

Maandag
+ 1 januari | 1 mei | 1 & 11 november | 25 december
+ 2de donderdag van januari

Tarieven

Tickets binnenkort beschikbaar

ONLINE TICKETS
Personen die recht hebben op een gratis ticket (vb.Jongeren/ICOM/journalist/...), dienen zich hiervoor te wenden tot onze ticketing dienst.