Hiroshi Sugimoto Still Life

Focustentoonstelling

>

Hiroshi Sugimoto - Catherine Howard (1999)

De internationaal gerenommeerde fotograaf Hiroshi Sugimoto toont een adembenemende dialoog: veertig zwart-witfoto’s weerspiegelen de werken van de grote Vlaamse meesters, die hij beschouwt als de pioniers van de fotografie.

Het vastleggen van de realiteit is al eeuwenlang een obsessie van de mens. Schilderijen, diorama’s, wassenbeelden, zelfs Talbot’s allereerste negatieven: Sugimoto tilt deze pogingen tot realisme met zijn fotografisch werk naar een hoger niveau. Zijn bijna mystieke beelden trachten tijd en ruimte te vatten met een rijkdom aan details en een unieke lichtintensiteit, die aan de Vlaamse primitieven doet denken.

Sugimoto is geboren in 1948 en studeerde Oosterse Filosofie aan de Art Center College of Design in Los Angeles. In zijn werken combineert hij Westerse kunst en Oosterse Mystiek, waardoor er een brug ontstaat tussen de Westerse en Oosterse cultuur. Hij is vooral gekend voor zijn zeelandschappen, die hij begon te fotograferen in de jaren 1980.

in het kader van 
Summer of Photography 2018

 

Om deze ervaring te verrijken, biedt de multimediale cilinder (“digital experience”) via projecties een volledige benadering aan van de artistieke creatie. Het project sluit aan bij de wens van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België om de digitale ervaring binnen het museum continu te vernieuwen. De multimediale cilinder staat voor minimum drie jaar in het midden van de ruimte. Hiermee zal elke nieuwe selectie van de collectie moderne en hedendaagse kunst op een digitale manier aangevuld en gestoffeerd worden.

Digital experience powered by Tree top National lottery Become a friend

 

 

 

 

 

 


De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België wensen hun partners te bedanken die dit concept mogelijk maakten: TreeTop, de Nationale Loterij en de Vrienden van het Museum (Become a Friend).

Praktische informatie

Adres

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel
+32 (0)2 508 32 11
info@fine-arts-museum.be

Openingsuren

Dinsdag - tot en met vrijdag: 10:00 - 17:00
Weekend: 11:00 - 18:00

De kassa’s sluiten om 16:30 tijdens de week en om 17:30 tijdens het weekend

De musea zijn gesloten op maandag en op 01/05.

Tarieven

Gratis toegang na aankoop van een ticket voor de tijdelijke tentoonstelling Belofte van een gelaat of een ticket voor het Old Masters Museum.

SUMMER OF PHOTOGRAPHY

Op vertoon van je ticket SUGIMOTO, Still Life krijg je korting op de tentoonstellingen van de partners van de Summer of Photography en omgekeerd. Aanbod niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Partners: Botanique, BOZAR