DUTCH SCHOOL: Hollandse Zalen Vernieuwde vleugel voor de collectie Hollandse School

Old Masters Museum

Permanent

Rembrandt © KMSKB

Reis mee naar de Hollandse Gouden Eeuw en (her)ontdek kunstenaars zoals Frans Hals, Rembrandt Van Rijn, Nicolaes Maes, Abraham Bloemaert, Jan van Goyen, Jacob van Ruisdael en Pieter de Hooch. De vernieuwde vleugel “Hollandse School” verwelkomt portretten, landschappen, genretaferelen en stillevens; en biedt  een extensief panorama van deze fascinerende kunstperiode.

De 17de eeuw bracht de Noordelijke Nederlanden een tijdperk van ongekende economische bloei. Tijdens deze Gouden Eeuw groeiden steden zoals Amsterdam, Utrecht, Haarlem en Leiden uit tot ware “hubs” van artistieke innovatie.

De collectie Hollandse kunst van de KMSKB uit deze periode is één van de grootste en mooiste die buiten Nederland bewaard wordt. Na een langverwachte renovatie van de Hollandse zalen, krijgen een honderdtal topstukken eindelijk weer een welverdiende permanente plek in het Old Masters Museum.

 

Praktische informatie

Adres

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Old Masters Museum
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel
MAIL  / +32 (0)2 508 32 11

Openingsuren

Di- Vrij: 10:00 - 17:00
Weekend: 11:00 - 18:00

De kassa's sluiten een half uur voor sluitingstijd.
Het Old Masters Museum is gesloten op maandagen en volgende dagen 1/01, de 2de donderdag van januari, 1/05, 1/11, 11/11, 25/12
Personen die recht hebben op een gratis ticket (vb.Jongeren/ICOM/journalist/...), dienen zich hiervoor te wenden tot onze ticketing dienst. 

ONLINE TICKETS

Tarieven

De Hollandse Zalen maken deel uit van het Old Masters Museum

 

With the support of

De Ambassade van Nederland in Brussel
PACCAR