Jan Fabre My Queens

Focustentoonstelling

>

Jan Fabre - My Queens

Ontmoet Jan Fabres geliefkoosde dames en ontdek een heel ander aspect van het oeuvre van deze totaalkunstenaar!

Met de expo “My Queens”, brengt Fabre een ode aan de belangrijkste vrouwen in zijn leven. Tegelijkertijd treedt de hedendaagse kunstenaar in dialoog met de Vlaamse kunsttraditie binnen het historische kader van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België.

Te midden van de werken van barokmeester Jacques Jordaens, plaatst Fabre acht monumentale marmerreliëfs van vrouwen uit zijn naaste omgeving wier nobel profiel contrasteert met hun papieren feesthoeden. Zij verbeelden het adellijke karakter van de vriendschap met de artiest en het daarmee verbonden feestelijke gevoel. 

Centraal in de zaal staat het werk “My Future Queen”, een wit marmeren sculptuur van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Elisabeth, Hertogin van Brabant, ook met feesthoed op haar hoofd. Het beeld van de jonge troonopvolgster vormt het middelpunt van de diverse artistieke dialogen in deze ruimte en staat pal tussen heden en verleden, met de blik naar de toekomst gericht.

Praktische informatie

Adres

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel
+32 (0)2 508 32 11
info@fine-arts-museum.be

Openingsuren

Din - Vrij: 10:00 - 17:00
Weekend: 11:00 - 18:00
Op 24 & 31 december: 11:00 - 14:00

De kassa's sluiten een half uur voor sluitingstijd.
De musea zijn gesloten op maandag en op 1 mei.
Personen die recht hebben op een gratis ticket (vb.ICOM/journalist), dienen zich hiervoor te wenden tot onze ticketing dienst. 

ONLINE TICKETS

Tarieven

Gratis toegang na aankoop van een ticket voor het Old Masters Museum of een combiticket.