Jean-Pierre Ghysels

Focus tentoonstelling

>

Jean-Pierre Ghysels "Geheime hoek" (1973)

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België wijden een tentoonstelling aan Jean-Pierre Ghysels (Ukkel, 1932), een Belgische beeldhouwer die leerling was van Zadkine aan de Académie de la Grande Chaumière in Parijs. In de loop der jaren heeft hij zich gevestigd als een essentiële figuur in de Belgische hedendaagse beeldhouwkunst. Zijn werken, zelfs als ze bescheiden in omvang zijn, blijven ons verrassen door hun monumentaliteit en sensualiteit.

De tentoongestelde sculpturen wijzen op de verscheidenheid van Ghysels’ werk. De selectie hiervan gebeurde in nauwe samenwerking met Colette Ghysels. Zijn echtgenote met wie hij een passie voor reizen, tribale kunst en etnische juwelen deelt.

Metaal, geslagen koper of brons, toont een brede en poëtische waaier aan patina’s: bruin, zwart en goud vermengen zich en nodigen de toeschouwer uit om alle facetten van de kunstwerken te benaderen.

Onder de selectie: Geheime hoek (1973), een gepolijst brons dat Philippe Roberts-Jones, de toenmalige hoofdconservator, in 1976 in de museumcollectie opnam, is het oudste werk in de reeks werken van geslagen messing en brons.

De zestien beelden, herkenbaar aan hun vloeiende en abstracte stijl, zijn bedacht om vanuit verschillende perspectieven te worden bekeken. De creaties van Jean-Pierre Ghysels zijn het resultaat van een dialoog met de materie, een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Praktische informatie

Adres

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel
MAIL  / +32 (0)2 508 32 11

Openingsuren

Di- Vrij: 10:00 - 17:00
Weekend: 11:00 - 18:00

De kassa's sluiten een half uur voor sluitingstijd.
Op 24 en 31 december sluiten de Musea om 14:00

SLUITINGSDAGEN

Maandag
+ 1 januari | 1 mei | 1 & 11 november | 25 december

Tarieven

Te bezoeken met een ticket voor de permanente collectie

ONLINE TICKETS
Personen die recht hebben op een gratis ticket (vb.Jongeren/ICOM/journalist/...), dienen zich hiervoor te wenden tot onze ticketing dienst.