Miradas de Mujeres Isabelle de Borchgrave X Frida Kahlo

Tentoonstelling

>

Isabelle de Borchgrave "Decor" (2020)

Miradas de Mujeres (De vrouwelijke blik) zet de kijk van kunstenares Isabelle de Borchgrave op Frida Kahlo in de verf. Miradas de Mujeres gaat over een dialoog tussen twee vrouwen die elkaar nooit ontmoet hebben: de ene werd immers geboren kort voor de andere stierf. Beiden delen echter de liefde voor stoffen, motieven en kleuren; de toeschouwer krijgt een vrouwelijke standpunt over de maatschappelijke rol van de kunstenaar.

Isabelle de Borchgrave heeft bijna drie jaar gewerkt aan Miradas de Mujeres, een met de hand geschilderd titanenwerk. Met meer dan vier kilometer papier en karton creëerde zij jurken, tapijten, meubels, bomen en andere elementen waarmee ze de heel bijzondere wereld van Frida Kahlo en haar huis, Casa Azul (Het Blauwe Huis), heeft herschapen.

Dankzij Miradas de Mujeres kan de bezoeker rondwandelen in de woonkamer, het atelier, de keuken, de kleedkamer of de tuin; en onder de unieke vorm van een trompe-l’oeil de wereld van Frida Kahlo beleven. Isabelle de Borchgrave laat het beeld van lijden en pijn dat gelinkt is aan de handicap van het Mexicaanse icoon los en focust zich hier met  kleuren op de levensvreugde van de kunstenares, die er in haar rol als vrouw, kunstenares en cultureel icoon in slaagde om haar beproevingen te overstijgen.

De tentoonstelling nodigt het publiek uit om zich onder te dompelen in het vrolijke, volledig uit papieren universum van Isabelle de Borchgrave, en zich te laten inspireren door de vrijgevigheid van deze hedendaagse kunstenares waarvan de creatieve praktijk resoluut onvergelijkbaar blijft.

 

Met de steun van en 

Praktische informatie

Adres

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel
MAIL  / +32 (0)2 508 32 11

Openingsuren

Di- Vrij: 10:00 - 17:00
Weekend: 11:00 - 18:00

De kassa's sluiten een half uur voor sluitingstijd.
Op 24 en 31 december sluiten de Musea om 14:00

SLUITINGSDAGEN

Maandag
+ 1 januari | 1 mei | 1 & 11 november | 25 december

Tarieven

Te bezoeken met een ticket voor de permanente collectie

ONLINE TICKETS
Personen die recht hebben op een gratis ticket (vb.Jongeren/ICOM/journalist/...), dienen zich hiervoor te wenden tot onze ticketing dienst.