Nicolas Party te gast in het Magritte Museum

Tentoonstelling in het Magritte Museum

>

Nicolas Party te gast in het Magritte Museum

Enkele kunstwerken van René Magritte trekken uitzonderlijk naar de andere kant van de oceaan, voor de tentoonstelling “René Magritte: The Fifth Season” in het prestigieuze San Francisco Museum of Modern Art (SF MoMA) van 19 mei tot en met 28 oktober 2018.
In deze periode presenteert het Magritte Museum werken van de hedendaagse kunstenaar Nicolas Party, die een unieke dialoog aangaat met Magrittes fascinerende universum. De speelse en kleurrijke creaties van Nicolas Party – exclusief gemaakt voor het Museum – zetten de boel op stelten.

Nicolas Party, geboren in 1980 in Lausanne, staat vandaag bekend om zijn pastels met een elektriserende gevoeligheid, gevoed door een zowel tedere als ironische fabelwereld. In het Magritte Museum creëert hij een vruchtbare dialoog met René Magritte die hem diepgaand en blijvend heeft beïnvloed. Deze pastels met een nieuwe sensualiteit hebben duidelijke raakpunten met Magrittes werk. Vooral het gevoel voor mysterie en het wonderlijke vallen op. De twee kunstenaars proberen “de mooie kant van de dingen” te laten zien en ook ons vermogen om een al te sombere en functionele realiteit een nieuwe glans te geven.

Naast meer dan twintig pastels en sculpturen maakte Nicolas Party voor dit project ook een enorme muurschildering.

 

Met de steun van Galerie Xavier Hufkens die onlangs het werk van Nicolas Party presenteerde op Art Brussels 2018 waar het werd bekroond met de Solo Prize.

Praktische informatie

Adres

Musée Magritte Museum
Koningsplein 1
1000 Brussel
+32 (0)2 508 32 11
info@fine-arts-museum.be

Openingsuren

Maa - Vrij: 10:00 - 17:00
Weekend: 11:00 - 18:00

De kassa's sluiten een half uur voor sluitingstijd.
De musea zijn gesloten op 1 en 11 november.
Personen die recht hebben op een gratis ticket (vb.ICOM/journalist), dienen zich hiervoor te wenden tot onze ticketing dienst. 

ONLINE TICKETS

 

Tarieven

Gratis toegang na aankoop van een ticket voor het Magritte Museum