Pierre Alechinsky Carta canta

Tentoonstelling

>

Pierre Alechinsky

"Carta Canta", of hoe een kunstenaar die tijdens zijn creatieve ontdekkingstocht keer op keer de grafische kunst heruitvond, een lied met talrijke klankvariaties! 

In het voorjaar 2021, kijken de KMSKB voorbij hun muren en nemen u mee op een reis doorheen het gebaar, met Pierre Alechinsky, een van de belangrijkste figuren op de Belgische hedendaagse kunstscène, als gids. Een seizoen vol spontaniteit, kleur en vreugde! 
 

Als eerbetoon aan een van de grootste levende Belgische kunstenaars, toont "Carta Canta" een selectie van Alechinsky’s werken op papier uit een 270-tal werken die in het verleden aan de Koninklijke Musea werden geschonken, alsook een aantal werken uit recentere uitzonderlijke schenkingen. Meer dan 200 tekeningen, aquarellen, etsen, litho's en schilderijen nodigen u uit tot dromen en reizen. Duik mee in de oneindigheid van de verbeelding.

De tentoonstelling onthult hoe Alechinsky, met een scherp gevoel voor technisch experimenteren, zijn eigen verbeelding aftast. Zo verheft hij de handeling van het tekenen – en daarmee de tekening zelf – tot de kern van zijn rijk en veelzijdig oeuvre. Daarnaast legt de interdisciplinaire kijk van de tentoonstelling verbanden bloot tussen de kunstenaar en de verzameling van de musea, van Ensor tot Magritte. 

Pierre Alechinsky – pionier van de avant-garde groep CoBrA, winnaar van de Praemium Imperiale (2018) en 93 lentes jong – doet niet enkel papier, maar het hele museum zingen.
 

Teken en ontdek

In de tentoonstelling kan u de volledige museumcollectie tekeningen van Alechinsky digitaal ontdekken via een digitale zoekmachine die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie.

Bezoekersgids

De bezoekergids downloaden

 

TICKETS

Praktische informatie

Adres

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel
MAIL  / +32 (0)2 508 32 11

Openingsuren

Di- Vrij: 10:00 - 17:00
Weekend: 11:00 - 18:00

De kassa's sluiten een half uur voor sluitingstijd.
Op 24 en 31 december sluiten de Musea om 14:00

SLUITINGSDAGEN

Maandag
+ 1 mei

NMBS DISCOVERY TICKET

NMBS-SNCB, logoBezoek Pierre Alechinsky: Carta Canta Aboriginalities met de trein! Reserveer online uw toegangsticket met NMBS-code en krijg 50% korting op een Discovery Ticket H/T naar Brussel-Centraal. 

Reservaties en info  

 

In partnership with

Logo's Alechinsky

Tarieven

INDIVIDUELE BEZOEKERS

Aboriginal Art + Pierre Alechinsky
Volwassene € 15,00
Senior (+65 jaar) € 10,00
Groepsticket (min. 15)
Student (-26 jaar) *

 

 

€ 5,00

Persoon met een beperking / begeleider
Onderwijzend personeel *
Werkzoekende / begunstigende leefloon *
Kind (-19 jaar) *

 

€ 0,00

Pers *
Vrienden van de KMSKB / ICOM / "Cultivist" / BELSPO / Subbacultcha leden *
Personen die recht hebben op een gratis ticket (vb.Jongeren/ICOM/journalist/...) of een specifieke reductie, dienen steeds in het bezit te zijn van de nodige documentatie en zich voor de aankoop van hun ticket te wenden tot onze ticketing dienst. 

TICKETS

 

INTRO-EXPO DIGITAAL

Tijdens een presentatie met beeldmateriaal laat een gids u kennis maken met het uitzonderlijke universum van Pierre Alechinsky. De online sessie creëert ruimte voor interactie en discussie.

Secundair & hoger onderwijs |  Culturele groepen & volwassenen