Thomas Houseago VISION PAINTINGS

Focus tentoonstelling

>

Thomas Houseago, VISION PAINTINGS

In het voorjaar zullen de KMSKB het plezier hebben de nieuwe tentoonstelling van Britse kunstenaar Thomas Houseago aan te kondigen. Zijn werken geven ten volle uitdrukking aan de transcendentale, emotionele en herstellende kracht van de natuur.

Op de eerste verdieping worden in twee zalen grootschalige schilderijen, werken op papier en nooit eerder getoonde dagboeken gepresenteerd, parallel aan enkele werken uit de permanente museumcollectie. Houseago’s werk wordt ook in dialoog gebracht met De moord op Marat (1793) van Jacques-Louis David. Een wisselwerking die de bezoeker uitnodigt om te reflecteren over de emotionele teneur van de neoklassieke en hedendaagse werken, alsook over de vormelijke verschillen en gelijkenissen.

 

Thomas Houseago werkt en leeft in Los Angeles. Hij studeerde in 1994 af aan het Central St Martin's College in Londen, voordat hij naar Amsterdam verhuisde om aan De Ateliers te studeren (1994-1996). Daarna woonde hij enkele jaren (1995 -2003) in Brussel. Over zijn terugkeer naar de Belgische hoofdstad voor deze tentoonstelling, zegt Houseago: “Wat een vreemde, surrealistische ervaring dat de wereld stilstaat- vertraagd, naar binnen gekeerd - met haar kwetsbaarheid wordt geconfronteerd. Vanuit de afzondering teruggebracht worden naar de stad van mijn jeugd, omarmd door de steun van diens curatoren en het museum waar ik als jonge kunstenaar ontelbare uren heb doorgebracht, heeft een bijna cyclische aard en vertegenwoordigt een onbeschrijfelijke verbinding.”

 

 

Praktische informatie

Adres

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel
MAIL  / +32 (0)2 508 32 11

Openingsuren

Di- Vrij: 10:00 - 17:00
Weekend: 11:00 - 18:00

De kassa's sluiten een half uur voor sluitingstijd.
Op 24 en 31 december sluiten de Musea om 14:00

SLUITINGSDAGEN

Maandag
+ 1 januari | 1 mei | 1 & 11 november | 25 december
+ 2de donderdag van januari

Tarieven

Vanaf 22/04 inbegrepen in het ticket  "Aboriginalities + Pierre Alechinsky"