Collecties

Klik op het ticket van uw keuze om uw reservering te maken.

 

MAGRITTE MUSEUM

Met zijn meer dan 230 werken en archiefstukken is het Magritte Museum in hartje Brussel, de belangrijkste verzameling ter wereld van de Belgische surrealistische kunstenaar René Magritte. Duik er in de wereld van Magritte en ontdek zijn schilderijen, gouaches, tekeningen, geschilderde objecten, maar ook publicitaire affiches, muziekpartituren, foto's en films!

 
old masters museum

Ontdek onze voortreffelijke collectie oude kunst die de periode van de 15e tot de 18e eeuw overspand: van de Zuidelijke Nederlandse schilderkunst tot de Europese scholen.

In het hart van het Old Masters Museum is een nooit eerder geziene tentoonstelling gewijd aan het meesterwerk De moord op Marat van Jacques-Louis David (zalen 54 en neoklassiek). Deze tarief geeft u ook toegang aan de focus tentoonstellingen Omar Ba - A journey beyond illusion en Tanya Goel - Optics & Durations (Patio 0 et Patio +2). 

fin-de-siècle museum

Het Fin-de-Siècle Museum is gewijd is aan de jaren 1900, een periode waarin Brussel, de hoofdstad van Europa niet alleen een uniek artistiek knooppunt was maar ook het centrum van de art nouveau. Deze cultuurhistorische tempel bevat schilderijen, tekeningen, aquarellen, prenten, sculpturen, foto’s, films, schaalmodellen en kunstvoorwerpen.

Met dit ticket heeft u daarnaast ook toegang tot de tentoonstelling Dotremont, Schilder-Schrijver (-3, -4).

eerste woensdag van de maand gratis

Zowel de permanente collecties als het Magritte Museum zijn elke eerste woensdag van de maand gratis te bezoeken vanaf 13 uur. Om van uw gratis bezoek te genieten, moet u op dezelfde dag naar de kassa van het museum gaan om uw ticket op te halen (onder voorbehoud van beschikbaarheid).

De toegang tot de tijdelijke tentoonstellingen blijft betalend.