Collecties

Klik op het ticket van uw keuze om uw reservering te maken.

 

MAGRITTE MUSEUM

Met zijn meer dan 230 werken en archiefstukken is het Magritte Museum in hartje Brussel, de belangrijkste verzameling ter wereld van de Belgische surrealistische kunstenaar René Magritte. Duik er in de wereld van Magritte en ontdek zijn schilderijen, gouaches, tekeningen, geschilderde objecten, maar ook publicitaire affiches, muziekpartituren, foto's en films!

 

Het Magritte Museum wordt opgefrist. De werken van de Belgische surrealistische kunstenaar zijn vanaf woensdag 29 maart te zien in de tijdelijke tentoonstellingsruimten. De ingang aan het Koningsplein zal niet toegankelijk zijn tijdens de duur van de werkzaamheden, tot eind september 2023, daarom vragen wij u de ingang aan de Regentschapsstraat 3 te gebruiken. Wij verontschuldigen ons voor dit ongemak. 

 

COMBI COLLECTIe en MAGRITTE MUSEUM

Ontdek met slechts één ticket de volledige collecties van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België: het Musée Fin-de-Siècle Museum, het Musée Magritte Museum en het Musée Old Masters Museum. 

collectie

Ontdek onze voortreffelijke collectie oude kunst die de periode van de 15e tot de 18e eeuw overspant: van de Zuidelijke Nederlandse schilderkunst tot de Europese scholen.

Het Fin-de-Siècle Museum is gewijd is aan de jaren 1900, een periode waarin Brussel, de hoofdstad van Europa niet alleen een uniek artistiek knooppunt was maar ook het centrum van de art nouveau. Deze cultuurhistorische tempel bevat schilderijen, tekeningen, aquarellen, prenten, sculpturen, foto’s, films, schaalmodellen en kunstvoorwerpen.

eerste woensdag van de maand gratis

Zowel de permanente collecties als het Magritte Museum zijn elke eerste woensdag van de maand gratis te bezoeken vanaf 13 uur. Om van uw gratis bezoek te genieten, moet u op dezelfde dag naar de kassa van het museum gaan om uw ticket op te halen (onder voorbehoud van beschikbaarheid).

De toegang tot de tijdelijke tentoonstellingen blijft betalend.